avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire internationala minor sau nerespectare masuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire internationala minor sau nerespectare masuri incredintare

Vreau sugestii si/sau sfaturi.

Divort Spania.
Custodie comuna asupra minorului.
Minorul (10 ani si 3 luni)
Domiciliu minorului in Spania.

Intra in Romania pe programul meu de vizita.
Daca nu mai vrea sa se intoarca in Spania dupa vacanta de vara...trebuie luat in suturi si urcat in avion ? Daca ramane am inteles ca o sa fiu acuzat de rapire de minori. Pedeapsa...cam 2 ani de puscarie.

Exista o varianta legala sa ramana in tara fara ca eu sa patesc ceva ? :O
Sa promovati o actiune in Romania si sa obtineti modificarea domiciliului minorului.
Cam da, urcat in avion si trimis acasa, altfel riscati sa fiti acuzat de rapire internationala de minori.

Pot ataca/modifica in Romania o hotarare a unei instante din alta tara ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
da, dar cu sanse mici de castig si ar dura mult prea mult, instantele sunt in vacanta pana in septembrie.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Alexandru Munteanu, Avocat
E o problema si cu competenta teritoriala, nu prea vad sa fie Romania competenta...

Alte discuții în legătură

Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)
Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman denisa25 denisa25 Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)