avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman

Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot intoarce in tara cu copilul fără acordul tatălui,noi nefiind căsătoriți?
Da, vă trebuie procură să părăsiți România, nu să vă întoarceți!
Conteaza ce inseamna " un timp ", de ce v-ati dus acolo...Conteaza care e locuinta obisnuita a copilului. I-ati facut acte copilului de sedere acolo ?
Vrem să plecăm la tata in spania, mi e teama ca nu ma voi acomoda , copilul va fi înscris la scoala acolo ..deci vorbesc de cca 1 an el putin.fata este născută în România .toți avem domiciliul la adresa mamei mele.tata are și în spania rezidență pentru ca este mutat "și este legat de " banci" .acolo lucreaza .
Deci copilul va avea acte si acolo.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Daca va intoarceti in tara si el nu e de acord cu mutarea, actionati de urgenta cand va intoarceti si cereti sa se stabileasca locuinta copilului la dvs,
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
gi-jane2, moderator
Deci as putea reveni în țară cu copilul , chiar dacă nu e de acord Sa plecăm de acolo? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Plecare din uk în românia Andra A Andra A Se prezintă următoarea problemă, copilul meu este pe numele tatălui, noi locuim în Anglia și din cauza problemelor nenumărate aș vrea să plec cu ... (vezi toată discuția)
Minor retinut de tatal biologic justitiara13 justitiara13 sunt bunica materna a unui minor in varsta de 4 ani,rezultat in urma unui concubinaj.tatal copilului,fiind plecat in spania,de o perioada de vreme,a solicitat ... (vezi toată discuția)