avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din Italia. Ce putem face?

Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. Atat eu cat si copiii suntem romani. Partenerul meu a luat pasapoartele copiiilor si nu le mai da inapoi. In plus, ma santajeaza sa ii semnez tot felul de acte. Practic, suntem prizonierii lui.
Ce putem face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 09:05, 6 August 2018
Partenerul Dvs e roman?... dacă doriti sa veniti in România mergeți la consulat si cereți sa va dea o foaie de drum sa veniti in tara, dupa ce declarați pierdute Pașapoartele. Nu semnați nimic cel putin fara sa vada actele un avocat.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Partenerul meu e tatal copiilor, nu are cetatenie romana , si nu mi-a aratat inca actele pe care vrea sa le semnez,, dar mi-a zis ca sunt acte care o sa cuprinda TOTUL- referitor la viitorul relatiei noastre, inclusiv copiiii.
Am vorbit la Consulat, ei pot sa imi elibereze titluri de calatorie pentru copii, fara acordul tatalui, numai prin ordonanta presedintiala, dar atunci ramane intrebarea daca partenerul meu nu ma poate acuza de rapire internationala de minori, intrucat am luat copiii in Romania, fara acordul lui.
Stiti cumva care este solutia?
Multumesc anticipat.
Contactati de urgentă un avocat din România. Atat pentru actele ce vrea sa va pună sa le semnați cat si pentru suplinirea acordului tatălui prin ordonanța președințială. Dacă aveți ordonanța președințială nu se mai pune problema răpirii internaționale a copiilor
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Petre Enache
Cum se poate ordonanță președințială fără ședință?


@Gabriela G1011
Dacă ați reuși să obțineți titlul de călătorie (nu aveți cum, dl. avocat s-a grăbit când v-a răspuns, dar să zicem) ar trebui să țineți cont de faptul că nu vă puteți întoarce fără pașapoarte pentru minori - pașapoarte cu domiciliul în străinătate că altfel nu puteți ieși din țară fără acordul lui. Ca să nu mai zic că nici pașapoartele nu le-ați putea face fără acordul lui.
Din păcate, în această vacanță n-aveți cum să veniți.

Concentrați-vă pe obținerea autorității părintești exclusive, fără asta o să depindeți mereu de acordul lui.
In primul rand faceti plangere la carabinieri pentru sechestrarea pasapoartelor, amenintari si santaj. Spuneti in plangere ca va temeti pentru siguranta dv. si a copiilor dv. cereti sa fiti dusa intr-o structura protejata si totodata sa fie indepartat din locuinta ca sa puteti reveni in casa dv. Contactati un avocat de urgenta.Sunt avocati romani in Italia cu drept de exercitiu in acea tara. Un avocat din Romania nu are ce face nefiind abilitat .Pana ajungeti sa faceti plangere, daca partenerul dv. este violent chemati carabinierii .Nu renuntati la declaratie si cereti procesul-verbal care se intocmeste in aceste situatii. De dv. depinde sa va gestionati cum trebuie situatia.

Alte discuții în legătură

Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc cu copiii in tara! ContSters181164 ContSters181164 Buna!Sunt mamica a doua fetite gemene de 9 luni.Am nascut in Italia,si momentan ma aflu aici,dar nu am rezidenta,nici contract de munca,nici eu nici sotul cu ... (vezi toată discuția)