avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. Unde se poate adresa pentru rezolvarea lor?

Bună ziua.
Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul italian.cel mic 7 ani născut în Italia fara certificat de naștere romanesc-nu s a transcris certificatul de naștere. De 13 ani tatăl copiilor nu i a permis sa aibă legătură cu familia,ea nu are cetatenie italiana,buletinul romanesc expirat din 2010.în acești ani ea nu a lucrat pentru ca nu i a permis,nu s a ocupat de actele ei și ale copiilor,a recunoscut acum ca nu vroia ca ea sa plece.a terorizat o psihic,ea aflând în decursul anilor ca el mai are 11 copii cu încă 5 femei.de 7 ani el nu mai locuia cu sora mea și copiii,ci cu ultima femeie cu care are 3 copii.în acte el are adresa unde locuia ea cu copiii.

Situația este foarte urata și multe de spus,el nu a lucrat niciodată cu contract de munca,de lipsit nu i a lipsit mâncarea de pe masa,a făcut și anumite lucruri deloc legale.
Sora mea și a dar seama ca e efectiv sechestrată și nu a mai suportat situația. Dacă lua și copiii,risca sa fie denunțata pt răpire. A plecat și a luat titlu de calatorie l a denunțat pt părăsire de domiciliu .ea a venit în România sa își rezolve cu buletinul și urmează sa vina în Germania sa muncească sa creeze condiții sa își ia copiii.

Unde se poate adresa în acest sens în România? Ce are de făcut? Ce poate face dacă își angajează avocat în Italia sau unde?el de bunăvoie copiii nu ii da,în ziua când ea a plecat el le a spus copiilor ca mama a plecat cu alt bărbat -ea stătea la matusa noastra-și a dus copiii la femeia cu care el trăia de 7 ani cu care are ultimii 3 copii,femeie pe care nepoții mei nu o cunoșteau.
Îmi cer scuze dacă am scris prea mult dar e puțin comparativ cu anii și calvarul suferit de sora mea.

Cireașa de pe tort-acest om s a culcat cu mama noastră.au avut o relație timp de 5 ani. Dovezi în acest sens exista-mesaje intre ei,jurnalul ei,plus ca el a recunoscut la telefon-convorbiri înregistrate. Va rugam ajutați ne cu un sfat cum își poate recupera copiii,e conștientă ca va fi greu și de durata,dar e hotărâtă sa lupte cum poate.
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 09:21, 12 Noiembrie 2018
Poate face plangere la cea mai apropiata sectie de Politie, nu conteaza din ce tara. De asemenea, familia poate inainta o astfel de plangere cu privire la ce au aflat de la ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
tgeorgescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii sunt rezidenti in Italia, deci trebuie facuta actiune pentru incredintare exclusiva, domiciliu la mama, avand in vedere situatia. Problema este ca inteleg ca nu are un venit. In cazul acordarii incredintarii exclusive, greu daca nu sunt probe de maltratare fizica si psihica a copiilor, adulterul nu conteaza, nu priveste copiii. Era bine ca actiunea respectiva sa fi fost inceputa inainte de plecarea mamei in Romania fara copii. Faptul ca mama doreste sa plece in Germania cu copiii, fara acordul tatalui ,greu de rezolvat. Nu prea inteleg cum a fost sechestrata, exista telefon, presupun ca iesea din casa, putea anunta oricand carabinierii. Nu este o critica ,va fi o intrebare legitima a autoritatilor. Plangerea facuta in Romania nu duce nicaieri avand in vedere competenta clara a tribunalului italian. Nu pot fi luate in considerare afirmatiile "nu i s-a permis sa ia legatura cu familia". Plangerea penala pentru sechestrare de persoana nu subzista intrucat ea a plecat fara probleme in tara. Recomand sa va gasiti un avocat in Italia si sa incepeti procedurile necesare.
Va multumesc,trebuie sa mai precizez:Înainte de a pleca spre România i a făcut denunț pt părăsire de domiciliu în Italia, la Carabinieri.ea nu a avut telefon ani de zile.a suportat pentru copii aceasta situație. Ea are domiciliul în România, urmează sa își facă buletinul de identitate,apoi va veni în Germania va avea rezidență și un loc de munca cu contract legal.sa înțeleg ca totul trebuie sa se desfășoare în Italia și poate cere încredințarea copiilor la adresa din Germania?
Tatăl copiilor pune presiune pe copii,în sensul ca le spune ca mama lor a plecat cu alt bărbat, ca i a abandonat,ea are conversațiile cu el înregistrate, nu ii permite sa vorbească cu cel mic.
Cu băiatul cel mare tine legatura,prin prietena acestuia, el știe ce om e tatăl lui,știe unde a plecat sora mea și ce planuri are-ca va face orice sa ii aibă lângă ea- și așteaptă ca ea sa facă ceva sa ii ia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet actiunea trebuie inceputa in Italia, acolo unde minorii sunt rezidenti. Sora sa contacteze un avocat din Italia care trebuie sa inceapa de urgenta procedura deja explicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama romanca , tatal italian... Danelu98 Danelu98 Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian. Detaliile ar ... (vezi toată discuția)
Cum sa duc fiica in tara danddd76 danddd76 Sora plecata in italia,a cunoscut un barbat. Din relatia lor a rezultat o fetita pe care ao botezat-o, pe certificat de nastere a fetei el este tatal.Dupa un ... (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)