avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa duc fiica in tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa duc fiica in tara

Sora plecata in italia,a cunoscut un barbat. Din relatia lor a rezultat o fetita pe care ao botezat-o, pe certificat de nastere a fetei el este tatal.Dupa un timp in care sora i-a spus sa faca acte sa poata sa vina cu fata in tara,el a parasit domiciliu,actual am aflat ca este in tara!!Sora a ramas cu fetita,fara loc de munca dar nu o poate aduce in tara fara el si nu a putut face actele fetei! Cum poate rezolva situatia!Va multumeswc mult!! Ozi buna!!!:D
Cel mai recent răspuns: danddd76 , utilizator 16:58, 31 August 2012
După părerea mea ar trebui să prezinte situația exactă (dacă se poate arătând și actele de care dispune) la consulatul român din țara respectivă.
Dacă însă copilul e născut acolo și are ca tată un cetățean al acelei țări, va fi greu să părăsească statul respeciv împreună cu copilul fără acordul tatălui.
tatal este tot din Romania si acum este in tara, multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
gi-jane2, moderator
are numai certificatul de nastere al fetei italian acolo s-a nascut fetita!
1. la cunoscut pe individu ........... tot roman
2. sau mutat impreuna si dupa ceva timp a ramas insarcinata( nu sunt casatoriti)
3. s-a nascut fata care are certificat de nastere italian si individu e trecut ca tata
4. dupa un timp s.a schimbat ceva la el (ca numai aducea bani ,nu a mai platit chiria si au fost da ti afara din casa,etc)
5. anu asta (martie-april) a plecat la munca si nu a mai venit acasa ,ia trimis niste mesaje cam ciudate la care camelia ia sunat pe parintii lui ca poate face vreo prostie si o sa de-a vina pe ea ,de atunci nici ca a mai trimis vreun ban ,sau a dat vreun telefon (intr-un tarziu am aflat ca e in tara)
6. vazand asa ea sa dus la carabinieri (politie) si a facut plangere impotriva lui (parasire de domiciliu)
7. a sunat la consulatul roman de la bolognia si ia asa ca sa duci copilul in tara vii si iti eliberam un certificat provizoriu ,dar numai de dus ca de intors nu se mai poate
8. ea vrea asa sa i se incredinteze fata ,el sa numai aibe niciun drept asupra ei ,si sa i faca actele romanesti ca sa plece si sa vina fara nici o problema
9. aceste acte are cami la fata : -certificat de nastere italian (sunt trecuti amandoi)
-plangerea la politie
- urmeaza buletinul fetei tot italian (dar e trecut numai mama)
de la ambasada nu are nici un act ca au vb prin telefon
10. sa intrebi ca sa o reprezinte cineva din tara ce acte trebuie EA VREA CUSTODIA FETEI



sa l intrebi ce ar trebui facut ,ce acte ,procuri etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea minorului nascut in spania myryan26 myryan26 Buna, ma numesc Oana si locuiesc de 7 ani pe teritoriul Spaniei. Am o fetita de 3 ani rezultata dintr-o relatie cu un cetatean roman, insrisa in Registrul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)