avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din Italia. Ce putem face?

Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. Atat eu cat si copiii suntem romani. Partenerul meu a luat pasapoartele copiiilor si nu le mai da inapoi. In plus, ma santajeaza sa ii semnez tot felul de acte. Practic, suntem prizonierii lui.
Ce putem face in aceasta situatie?
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 09:05, 6 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Quartila a scris:
Și de unde știți asta?
Că fapt divers, să știți că toți copii minori cu părinți de cetățenie diferită pana la majorat, au cetatenia tatălui.

Nu știu de unde ați scos asta cu cetățenia tatălui.
Copiii utilizatoarei cu certitudine au certificate de naștere românești, deci au (eventual și, că poate o au și pe a tatălui) cetățenie română. Dacă nu aveau cetățenie română nu i se spunea de la consulat că nu-i pot da titluri de călătorie decât condiționat.
Quartila, inainte de a da raspunsuri eronate ar fi de dorit sa cititi macar Codul Civil. . NU, copilul pana la majorat nu are doar cetatenia tatalui. In Italia, daca minorii s-au nascut acolo au dreptul la 18 ani sa opteze si pentru cetatenia italiana, daca au locuit acolo, etc. . Rapire internationala..termenul nu exista. Insisit ca o persoana care evident nu are studii de specialitate sa nu dea sfaturi. va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama abuzata de concubin in italia vera veronica vera veronica Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc cu copiii in tara! ContSters181164 ContSters181164 Buna!Sunt mamica a doua fetite gemene de 9 luni.Am nascut in Italia,si momentan ma aflu aici,dar nu am rezidenta,nici contract de munca,nici eu nici sotul cu ... (vezi toată discuția)