avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ma intorc cu copiii in tara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ma intorc cu copiii in tara!

Buna!Sunt mamica a doua fetite gemene de 9 luni.Am nascut in Italia,si momentan ma aflu aici,dar nu am rezidenta,nici contract de munca,nici eu nici sotul cu care sunt casatorita legal de 3 ani. Lucrurile intre noi s-au inrautatit decand am nascut,si eu sunt practic prizionera aici,el nu ma ajuta cu copiii,nu ma lasa sa merg la munca (nu pot da copiii la cresa de stat neavand documente,iar la privat nu am bani).As vrea sa ma merg in tara,unde m-ar putea ajuta si parintii si as putea si lucra.El nu vrea sa auda nici de mers acasa nici de divort.Sunt dispertata,am contactat ambasada si ma pot intoarce fara acordul lui,doar ca imi trebuie documente la copii cu poza care se elibereaza doar cu accordul lui.Ce as putea face pt a obtine acordul.El bea,devine violent si scandalos,chiar nu exista nici o lege ca sa ma ajute????? Va rog din suflet ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: ContSters181164 , utilizator 10:32, 13 Decembrie 2010
Copii dv sunt cetateni italieni si se aplica legea acelui stat cu privire la minori.
In Romania este o problema sa scoti minorii de pe teritoriul tarii si sa-i duci in alt stat european-iti trebuie intr-adevar o procura judiciara de la celalalt parinte si acordul celuilalt parinte sa -i faci pasaport.
Nu cred ca sunteti bine informata deoarece eu am multe cliente care au venit cu minorii din Italia in Romania fara sa aiba vreo problema;
Probleme au avut cand au vrut sa-i scoata iarasi din Romania sa-i duca in Italia .
Cred ca trebuie sa incercati sa vaniti cu minorii in tara ,fara vreun act din partea tatalui.
Succes
Cel mai bine ar fi sa va consultati cu un avocat -sunt multi avocati romani care activeaza in Baroul Italian -va pot ajuta.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Mihaiela Dragomir , Avocat
multumesc ptr raspuns! intradevar ma pot intoarce in tara cu copiii dar imi trebuie un document cu poza lor(pasaport sau foaie de calatorie) si acestea se elibereaza doar cu consimtamantul ambilor parinti.....

















mihaiela dragomir a scris:

Copii dv sunt cetateni italieni si se aplica legea acelui stat cu privire la minori.


...si sunt si cetateni romani in acelasi timp, nu?
sunt cetateni romani!
pentru obtinerea titlului de calatorie trebuie sa mergeti la ambasada sau consulatul Romaniei dn Italia.Daca aveti probleme anuntati autoritatile italiene si explicati ca doriti sa plecati.Nu va poate tine nimeni cu forta sau solicitati parintilor sau unor rude sa vina dupa dvs.cu masina pentru a merge la consulat.Copii se pozeaza si la consulat.

Alte discuții în legătură

Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca ... MNI MNI Ce documente îmi sunt mie necesare, ca mătușa, sa pot pleca cu nepotii mei, minori, din Romania în Italia. Menționez ca voi merge cu ei în Italia la ... (vezi toată discuția)