avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Mama abuzata de concubin in Italia
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Mama abuzata de concubin in Italia

Traiesc in concubinaj cu un cetatean roman in Italia si avem si un copil minor impreuna.Vreau sa plec in Romania cu copilul fara acordul concubinului meu, deoarece acesta se comporta foarte urat cu mine si ma trateaza ca pe o sclava.Este posibil sa vin in Romania cu copilul fara acordul concubinului? Sau risc sa imi ia cineva copilul? Apropo, copilul poarta numele lui si are rezidenta in italia.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna ziua,
1. Ce cetatenie are concubinul?
2. Ce cetatenie are copilul?
Daca si concubinul si copilul au cetatenia italiana atunci discutati cu autoritatile italiene.
Copilul are cetățenie română și italiană, pentru că s-a născut în Italia. Concubinul are cetățenie română ca și mine.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara!

Copilul este cetatean italian. Italia are aproximativ aceeasi legislatie cu cea din Romania in aceasta speta. Autoritatile italiene va pot cere in aeroport procura prin care tatal va incredinteaza copilul pentru a putea parasi Italia.
Daca alegeti sa parasiti Italia cu un mijloc auto, puteti avea sansa sa nu fiti prinsa. Insa, dupa aceea, daca tatal va acuza de rapirea copilului si trecerea frauduloasa a frontierei, pregatiti-va sa suportati rigorile legislatiei italiene in primul rand, copilul fiind cetatean italian nascut pe teritoriul Italiei, dar riscati sa va pierdeti si copilul.

Incercati sa gasiti o alta solutie. Aici, in Italia, sunt foarte multe organizatii non guvernative care ajuta mamele si copiii abuzati. Cautati una dintre acestea in zona unde locuiti.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Nu puteti parasi statul unde aveti domiciliul comuln ( Italia) fara acordul concubinului in cazul in care copilul este cetatean italian si poarta si numele tatalui.
NU faceti gestul necugetat de a pleca cu copilul din Italia fara acordul cocubinului. Este rapire internationala de minori, si va garantez ca va denunta in secunda doi, chiar daca in realitate cauza raului este dumnealui ( din ce scrieti).
In ce priveste agresiunile suportate este important in primul rand sa faceti un denunt la carabinieri. Ca sa va pot ajuta cu un sfat corect este important sa inteleg daca se trateaza doar de agresiuni psihice ( deci doar agresiuni verbale) sau si fizice.
In orice caz denuntand doar agresiunea psihica, fapta integreaza forma de maltratamenti in familie, ..daca sunt si agresiuni fizice, infractiunea se agraveaza.
In orice caz, exista in Italia un numar antiviolenza- 1522- ( antiviolenza = nu doar agresiunea fizica dar si morala/psihica) ,..Acest centru va poate veni in ajutor prin sfaturi si assistenta legala cat si asistenta psihologica. In aceste cazuri este necesara . Sunati cu incredere - 1522.( chiamata este gratuita).
Precizez ca primiti asistenta si in in cazul in care nu dispuneti de resurse economice. Va rog macar incercati sa cereti ajutor, Mult succes.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Estudio juridico (Studio Legale), Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Mama româncă a doi copii minori are mari probleme cu tatăl lor italian. unde se poate adresa pentru rezolvarea lor? Oachi2 Oachi2 Bună ziua. Sora mea-cetățean roman- are 2 copii cu un cetățean italian.cel mare,14 ani,născut în România cu nașterea transcrisa la consulatul ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de minor????????????? marinka24 marinka24 buna ziua si Va multumesc anticipat pentru raspuns! de fapt: mama cu copilul nascut in italia,cind micutul avea 2 luni cu consemtamintul tatalui ... (vezi toată discuția)