avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor retinut de tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor retinut de tatal biologic

sunt bunica materna a unui minor in varsta de 4 ani,rezultat in urma unui concubinaj.tatal copilului,fiind plecat in spania,de o perioada de vreme,a solicitat fiicei mele sa vina cu copilul la el in vizita,iar acum refuza sa il mai dea.mentionez,ca toti trei sunt cetateni romani.ce sanse sunt ca fiica mea sa isi recupereze copilul
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:58, 12 August 2016
Există vreo sentinţă judecătorească care stabileşte domiciliul copilului? Copilul s-a născut în Romania sau în Spania?
Tata şi mama au drepturi egale asupra minorei.Copilul fiind acolo, orice divergenţă se rezolvă acolo, în Spania.
ok,dle martonze,am inteles.copilul este nascut in romania
nu exista nici o sentinta judecatoreasca,nu a fost nevoie de asa ceva,dar as dori sa stiu pe ce premize sau considerente,ar putea tatal copilului,sa refuze sa il dea mamei
Statutul de tată înscris în certificatul de naştere al copilului îi dă acest drept. E suficient.
si statutul de mama?

Alte discuții în legătură

Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)