avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita

Buna seara!
As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru iesirea din tara cu minorul pt o vacanta de 10 zile in Spania, doar ca a plecat si nu s-a mai intors. Acun si-a gasit de munca acolo si spune ca a inscris si copilul la scoala.
Precizez ca este si o actiune pe rol deschisa de aceasta pt custodia copilului care este comuna acum si pt stabilirea domiciliului copilului in Spania.
Va multumesc pentru orice raspuns pe care mi-l puteti da!
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 13:30, 31 Mai 2017
Buna seara,
Exista posibilitatea actionarii mamei in instanta pentru rapire internationala dar ... e mama copilului dumneavoastra si e copilul dumneavoastra.
Dar ar fi vreo sansa? Daca tatalui i s-a suplinit acordul? Practic tatal stia ca pleaca si mama a plecat cu copilul legal, doar ca nu s-a intors...poate fi considerata rapire?
Va multumesc!
Daca aveti drept de legaturi personale, puteti apela prin plangere la parchet la prevederile art 379 cod penal.
Cât timp a trecut de la data la care ar fi trebuit să se întoarcă? Când a fost introdusă cererea de stabilire a locuinței copilului în Spania? Ați făcut întâmpinare la această cerere?
Buna seara,
Daca exista o cerere in instanta de stabilire a domiciliului minorului acolo atunci va trebui sa va judecati aici si sa va aparati interesul si dreptul la legaturi personale cu minorul.
Formulati intampinare si propuneti probe.

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor, o noua cerere de chemare in judecata? DanyD DanyD Daca printr-o HJ s-a obtinut stabilirea domiciliului minorului (doar la unul dintre parinti - careau conceput copilul dintr-o relatie de concubinaj, nu sunt ... (vezi toată discuția)