avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor, o noua cerere de chemare in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor, o noua cerere de chemare in judecata?

Daca printr-o HJ s-a obtinut stabilirea domiciliului minorului (doar la unul dintre parinti - careau conceput copilul dintr-o relatie de concubinaj, nu sunt casatoriti iar dupa nasterea copillui nu s-au mai vazut) la domiciliul mamei din Romania dar intre timp aceasta si-a gasit un job in Spania, aceasta trebuie sa obtina o alta HJ pentru stabilirea domiciliului la dom. mamei din Spania ?

Trebuie un capat de cerere separat pentru suplinirea consimțământului tatalui pentru ca minorul să călătorească în străinătate împreună cu mama sa, în modalitatea autorizării racesteia să poată realiza scoaterea şi intrarea copilului din ţară fără acordul expres, autentic, al tatalui (care nu este de gasit) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:03, 12 Aprilie 2014
Daca mama are domiciliul in Spania si obtine o HJ pentru stabilire domiciliu minor in Spania, cand revine in Romania, are nevoie de consimtamantul tatalui sa-l aduca pe minor la domiciliul din Romania?
Doamnă, este suficientă o hotărâre judecătorească pentru suplinirea semnăturii tatălui, pe perioadă nedeterminată.
Asta nu aveti cum obtine , deoarece instanta poate suplini consimtamantul tatalui doar punctual, pe ficare refuz, nu definitiv, asta echivaland cu o decadere di drepturile parintesti.si inca ceva, se suplineste consimtamantul nu semnatura.
Se poate cere ca domiciliul copilului sa fie in Spania ( cu tot ce implica asta- pasaport si iesire din tara), astfel nu veti mai apela la instanta pt a calatori Romania -Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania ContSters366865 ContSters366865 Buna ziua ! Spuneti-mi va rog, poate sa calatoreasca un minor din Spania in Romania (cu mama sa), daca are pasaportul expirat ? In schimb are o hotarare ... (vezi toată discuția)
Salut sunt cetățean român la munca in spania. am un copil ... SilviaAndreeaStoica SilviaAndreeaStoica Salut Sunt cetățean român la munca in Spania. Am un copil de 6 ani cetățean român și el, tatăl deasemenea cetățean român. Vreau să merg in ... (vezi toată discuția)