avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters27532

Activitate ContSters27532

Răspuns la discuția cum sa-mi iau lucrurile din casa
cred ca e o relatie de prietenie intre el si politisti, dar a inregistrat plangerea mea.
la inceput nu a vrut sa ia declaratia, dar am insistat si a luat-o, si l-a sunat pe sot a venit acolo, a spus ca nu-mi da nimic, si a plecat. apoi am mers si am intrat, si am luat in 5 min cate ceva, si am plecat,specific ca domiciliul meu e acolo.
am fost astazi la politie si am declarat, ca usa e inchisa si ca am nevoie de medicam, si acte si cateva haine, si ca nu vrea sa-mi dea, apoi am spart usa, am intrat si am luat in 5 min lucrurile astea. daca el declara verzi si ucate ca i-am furat, ce fac in acest caz. el a depus plangere la politie. nu stiu ce a declarat.ce pot face?ce pot face in apararea mea?
Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri din casa haine copil, medicamente, certificat nastere si alte acte personale, nu alte lucruri, doar strictul necesar pana la partaj. am sunat sotul si nu mi-a dat voie sa intru,am incercat si la politie, intrebarea este cum gasesc o solutie legala sa intru si sa iau lucrurile personale.specificand ca nu ma lasa inauntru, chiar insotita de pers straine, colegi de serviciu, si nu pot utiliza violenta, cum as putea obtine lucrurile pe cale legala???
OUG118/2008
Art. I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 16, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului, contributia individuala de asigurari sociale de sanatate se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de lege asupra valorii acesteia si se suporta de la bugetul de stat."
2. La articolul 18, alineatul (6) va avea urmatorul cuprins:
"(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului."
Se va lua salarul minim brut pe tara inmultit cu coef. de ierarhizare(avnad studii superioare- incadrarea fiind ca inginer)?
venitul meu brut pe ultimile 6 luni in urma este indemnizatia de crestere si ingrijire copil:
-1luna (ianuarie) am mai prins 85%din salarul brut realizat
-iar 5 luni indemnizatia de 6mil
Pentru aceste 5 luni, ca baza de calcul se ia in considerare salarul minim brut pe tara?
As avea dreptul si la 1salar compensatoriu daca conditile economice ale societatii nu sunt tocmai bune?
AS putea sa iau pana la 90 de zile de medical sau se tine seama de concediile avute anterior nasterii si dupa nastere?
As dori sa stiu daca pot beneficia de concediu medical, fiind in preaviz - concediere colectiva-dupa revenirea din concediul de crestere si ingrijire copil,si baza de calcul. Am reluat activitatea in ianuarie 2009, si in februarie am fost disponibilizata, si sunt in perioada de preaviz de 20 de zile, as dori sa prelungesc preavizul cu concediu medical(pot lua pana la 90 de zile?daca vin din conc. de crestere si ingrijire copil?), care ar fi baza de calcul?