avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa-mi iau lucrurile din casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa-mi iau lucrurile din casa

Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri din casa haine copil, medicamente, certificat nastere si alte acte personale, nu alte lucruri, doar strictul necesar pana la partaj. am sunat sotul si nu mi-a dat voie sa intru,am incercat si la politie, intrebarea este cum gasesc o solutie legala sa intru si sa iau lucrurile personale.specificand ca nu ma lasa inauntru, chiar insotita de pers straine, colegi de serviciu, si nu pot utiliza violenta, cum as putea obtine lucrurile pe cale legala???
Cel mai recent răspuns: doru anghel , utilizator 15:49, 1 Ianuarie 2011
Ordonanta presedintiala - este o actiune care se inainteaza catre judecatoria de domiciliu in care povestiti tot ce s-a intamplat si prin care solicitati ca pe cale de ordonanta presedintiala sa va puteti lua din locuinta lucrurile personale ale dvs. si ale copilului. Este o actiune rapida, poate fi data si fara citarea partilor, dupa ce ramane definitiva luati un executor judecatoresc si atunci va merge si politia, daca e nevoie, si va veti lua toate lucrurile.
am fost astazi la politie si am declarat, ca usa e inchisa si ca am nevoie de medicam, si acte si cateva haine, si ca nu vrea sa-mi dea, apoi am spart usa, am intrat si am luat in 5 min lucrurile astea. daca el declara verzi si ucate ca i-am furat, ce fac in acest caz. el a depus plangere la politie. nu stiu ce a declarat.ce pot face?ce pot face in apararea mea?
cand ati fost la politie, cei de acolo ce v-au zis ?
putea sa faca plangere pt distrugere (asta o poate proba), furt (va trebui sa dovedeasca ). asteptati intai sa primiti citatie, vedeti atunci ce a declarat si daca e cazul sa vb cu un avocat
la inceput nu a vrut sa ia declaratia, dar am insistat si a luat-o, si l-a sunat pe sot a venit acolo, a spus ca nu-mi da nimic, si a plecat. apoi am mers si am intrat, si am luat in 5 min cate ceva, si am plecat,specific ca domiciliul meu e acolo.
cred ca e o relatie de prietenie intre el si politisti, dar a inregistrat plangerea mea.

Alte discuții în legătură

Drept civil total3r total3r sant casatorita de 16 ani cu un copil minor din alta casatorie si timp de 15 zile am fost pt un tratament la tg mures dupa revenirea mea in localitatea de ... (vezi toată discuția)
Drept asupra propietatii dupa divort stef99x stef99x Buna Ziua Intrebarea mea este: Fosta sotie a initiat divortul. Avem un apartament cumparat impreuna prin credit ipotecar. eu sunt titular de credit iar ... (vezi toată discuția)
Cum ma apar impotriva plagerii penale furt intre soti s.m. s.m. Buna, va rog sa-mi da-ti un model de declaratie pe care ar trebui sa o dau la politie. In cateva cuvinte am sa explic motivul: am plecat de acasa in dimineata ... (vezi toată discuția)