avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum ma apar impotriva plagerii penale furt intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum ma apar impotriva plagerii penale furt intre soti

Buna, va rog sa-mi da-ti un model de declaratie pe care ar trebui sa o dau la politie.
In cateva cuvinte am sa explic motivul: am plecat de acasa in dimineata urmatoare violentelor fizice si verbale ale sotului cu o seara inainte;mi-am luat colipasul si ce aveam pe mine si am plecat direct la politie unde am declarat "violenta in familie", agresivitatea fizica a a sotului. Mai apoi mi-am eliberat un certificat medico legal prin care se atesta aceste agresiuni(sunt in divort in acest moment).La cateva ore am fost informata telefonic de sotul meu precum ca "nu mai am ce cauta acasa...ca el schimba inchiderile de la casa...". Am fost din nou la politie unde am declarat faptul ca acesta nu-mi da voie sa intru in casa pentru a-mi lua lucrurile personale ale mele si ale copilasului meu.Dupa aceasta plangere(inregistrata la sectia de politie) l-am sunat pe sotul meu rugandu-l, implarandu-l sa-mi dea voie sa intru in casa sa-mi pot lua "efectiv lucrurile personale de sticta necesitate ale mele si ale copilului". Acesta nu vroia nici macar sa auda...cu alte cuvinte am fost nevoita sa intru in domiciliul meu, fortand una dintre intrari si luand o"mica parte "din hainele mele , medicamente si hainute pt. copilas"- totul petrecandu-se in f.f. mare graba si cu frica in san ca ar fi putut sa vina in orice clipa!!! Am riscat o alta "agresiune"...dar nu puteam sa traiesc fara nici o haina....In urma acestor evenimente sotul meu a facut plangere penala pentru furt: declarand, bineinteles, falsul din razbunare ca am fortat intrarea!! Acum sunt "acuzata de daune la casa precum si furt din casa a unor bijuterii si bani".Va rog sa-mi da-ti un sfat de cum ar trebui sa procedez in fata politiei?ce model de declaratie ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:33, 10 Februarie 2011
Nu exista declaratii tip de dat la politie in astfel de cazuri.
Cand veti fi intrebata,nu aveti de declarat decat adevbarul si sa faceti dovada cu plangerile inregistrate.
Pe de alta parte,avand in vedere cele aratate maia sus si felul in care le-ati relatat este recomandabila angajaraea unui avocat,in limitele posibilitatilor financiare,fata de care sa dati decalaratia la politie si care sa va asigure apararea..
Multumesc pentru raspunsul dvs.Da, si eu cred ca prezenta unui avocat este mai mult decat necesara mai ales ca, in ziua in care am intrat in casa, eram insotita de un coleg da servici care efectiv nu s'a miscat din masina cu care eram.Impotriva acestui coleg, sotul a facut de asemenea plangere penala, declarand ca acesta ai fi intrat si el in casa si este acuzat de asemenea de furt!!Este o situatie foarte complicata pentru mine...mai ales ca nu reusesc sa port un dialog omenesc cu sotul meu! este mai mult decat razbunator si doreste cu orice pret sa'mi faca rau!! o sa merg la postul de politie insotita de un avocat pe dreptul penal...nu pot sa risc ...mai ales ca exista intentia sotului de m'a purta intr'un proces penal atat pe mine cat si pe colegul meu. Din punctul meu de vedere nu'mi ramene decat sa declar adevarul ....asa cum sau petrecut lucrurile.Actiunea de °furt°..in cazul meu nu exista.....ce parere aveti ?
sotul poate sa spuna orice insa trebuie dovedita infractiunea de furt.
sa inteleg ca dvs nu aveti drept la casa ?
daca este bun comun atunci politia nu cred ca va poate acuza de distrugere.
oricum ,parerea mea e ca avand si certificat medico-legal cel mai indicat ar fi sa-i faceti plangere penala sotului.
succes
sotul dvs poate in orice moment sa isi retraga plangerea(fiind dispusa urmarirea pe baza unei plangeri prealabile).
este indicat sa va luati un avoocat.tocmai ca lucrurile sa ne se complice in timpul audierilor dvs la politie.
da, stiu ca se poate stinge acest proces prin "retragerea plangerilor "facute de sotul meu .problema nu cred ca se poate rezolva ..este mult prea razbunator....motivul:nu se astepta sa-l parasesc(nu pueam sa fiu partasa la violentele lui verbale si fizice)Va multumesc pentru interesul dvs.

Alte discuții în legătură

Cum sa-mi iau lucrurile din casa ContSters27532 ContSters27532 Ma aflu in urmatoarea situatie:Am fost agresata fizic de sot si am plecat cu copilul repede din casa fara a lua nimic,pana la partaj cum pot lua cateva lucruri ... (vezi toată discuția)
Sot violent cristinadorina cristinadorina Buna ziua.Am un sot foarte violent atat fizic cat si verbal.Locuim in casa parintilor lui(acte pe numele parintilor lui) si am o fetita de 16 ani.As dorii sa ... (vezi toată discuția)
Speta dr.familiei olgachelu olgachelu buna ziua. ma confrunt cu o situatie mai neobisnuita.o prietena este terorizata zilnic de catre sotul ei, in apartamentul proprietate personala si exclusiva a ... (vezi toată discuția)