avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sot violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sot violent

Buna ziua.Am un sot foarte violent atat fizic cat si verbal.Locuim in casa parintilor lui(acte pe numele parintilor lui) si am o fetita de 16 ani.As dorii sa plec la mama mea deoarece numai suport infernul in care locuim.Dar el numai are servici si sta toata ziua acasa.Deci pur si simplu nu pleaca niciunde.As dorii sa bag divort.Dar cum ne putem lua hainele si lucrurile personale?..Politia am inteles ca nu intevine in asa ceva.Casa fiind a parintilor lui ce alta modalitate as avea sa imi iau lucrurile pt a putea baga divort?(mentionez ca mi-a spus deja:daca plec de la el, plec cu ce am pe mine si eu si fetita.La restul lucrurilor le da foc)
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:44, 28 Decembrie 2009
Buna ziua !
Eu va sfatuiesc sa va adresati ANPF(Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei), ce are adresa de site [ link extern ] .
Puteti sa introduceti divortul dupa sesizarea acestora si asigurarea securitatii dumneavoastra .
Cu stima !
In primul rand tin sa va spun ca ati inteles gresit: politia intervine atunci cand este vorba de violenta conjugala. Mai mult, procesele-verbale ale politiei pot fi folosite ca probe in procesul de divort. De asemenea, pe baza acestor plangeri la politie si a eventualelor certificate medico-legale (pe care va trebui sa le solicitati in cazul unor agresiuni fizice), se poate solicita instantei inclusiv un ordin de interdictie impotriva sotului dvs.
In legatura cu bunurile dvs., in cazul dorintei separarii in fapt (perfect legale), puteti face plangere la politie pentru refuzul restituirii acestora (refuz care se constituie chiar in infractiunea de furt intre soti/ art.210 C.pen.) si sa solicitati participarea politiei la recuperarea bunurilor dvs. si ale fetitei. Existenta plangerii prealabile adresate politiei este obligatorie (conform legii) pentru inceperea urmaririi penale.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat care va sti sa va indrume pt. realizarea drepturilor dvs. legale, care nu sunt atat de greu de obtinut, daca veti sti cum.
Cu intelegere
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? machita machita Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de \"sotul\"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag ... (vezi toată discuția)
Divort alina_h alina_h Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: de 9 ani sunt casatorita cu un sot care, treptat, a devenit violent, agresandu-ma, in repetate ... (vezi toată discuția)