avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face?

Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de "sotul"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag divort?Daca da in ce conditii?Mentionez ca este o fire brutala,fara niciun dumnezeu,imi este frica de reactia pe care o va avea.Cum sa fac sa fie bine pentru mine si copil,sa nu avem probleme?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:04, 23 Decembrie 2010
puteti pleca impreuna cu copilul insa ptr divort veti avea nevoie de dovezi ale comportamentului sotului dvs - martori, certificat medico-legal sau constatari ale politiei (daca a fost reclamat).

de asemenea, va recomand ca in cazul in care veti mai fi agresata sa sunati la 112 fara nici o ezitare. va mai calma sotul si va folosi in cazul unui divort.
Puteti pleca cand vreti si unde vreti, traind intr-o tara libera unde libertatea de
miscare este garantata.
Casatoria nu ingradeste liebrtatea de miscarea.
In situatia in care veti mai fi lovita, formulati plangere penala impotriva
sotului dvs.
Nimeni nu poate fi obligat sa traiasca intr-o atmosfera care-i face practic imposibila viata.
Mai mult decat atat certurile si bataile suportate..se rasfrang asupra psihicului bietului copil care nu are practic nici o vina ca parintii sai nu se mai inteleg.
Luati copilul si plecati acolo unde credeti ca-i puteti oferi liniste si dragoste.
Iar daca ati luat decizia finala..dupa sarbatori introduceti actiune de divort in cadrul careia solicitati incredintarea minorului catre dvs, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea sa si reluarea numelui avut anterior casatoriei.
Cat despre plecarea de acasa cu minorul, va trebui doar sa probati cu martori imposibilitatea convietuirii sub acelasi acoperis cu un sot violent cat si a tututor problemelor pricinuite de comportamentul acestuia.
Va doresc sa aveti puterea necesara sa treceti peste acest moment nefericit din viata si sa va gasiti linistea acolo unde doriti.:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Si eu va sfatuiesc sa plecati impreuna cu copilul, insa, in cazul in care doriti o despartire definitiva si intentati divort, ar fi mult mai bine pt dvs ca dupa inregistrarea divortului sa solicitati printr-o actiune separata de ordonanta presedintiala, incredintarea minorului spre crestere si educare pana la solutionarea definitiva a divortului! Astfel, ati avea temporar o putere legala suplimentara asupra minorului, fata de tatal copilului, si ati putea avea o "arma" legala in situatia in care tatal ar incerca ridicarea acestuia fara acceptul dvs. Sunt destule cazuri de genul acesta...
Sper sa aveti puterea si intelepciunea de a lua decizia corecta pt dvs si pt copil, al carui interes superior ar trebui sa primeze!
In astfel de situatii,pe primul plan este psihicul copilului,iar daca desele certuri sau violente se rasfrang si asupra minorului,cea mai buna solutie este sa parasiti domiciliul conjugal.
Este bine sa o faceti in prezenta unor martori pentru a nu exista eventuale consecinte ,care sa se materializeze prin actiuni catre instantele de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca plec este abandon de familie? alexafarcas alexafarcas Situatia este urmatoarea: dupa mulitple certuri si atmosfera conflictuala in casa as dori sa plec, sa ma mut impreuna cu copilul. din locuinta comuna As vrea ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? machita machita Sunt casatorita de 14 ani,avem un baietel de 8 ani,dar in ultimul timp relatiile dintre noi s-au deteriorat ffff rau,nu mai pot convietui alaturi de el,am ... (vezi toată discuția)
Divort-parasire domiciuliu conjugal vyo_7878 vyo_7878 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In cazul unei familii,in care sotia inainteaza divortul(sotul nefiind de acord) in urma unei casnicii cu violenta fizica ... (vezi toată discuția)