avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-parasire domiciuliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-parasire domiciuliu conjugal

Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In cazul unei familii,in care sotia inainteaza divortul(sotul nefiind de acord) in urma unei casnicii cu violenta fizica si verbala(violente facute in casa,deci fara martori) poate pleca de acasa cu copilul dupa ce pune actiunea de divort? Fiindui frica sa ramana ,temandu-se pt viata ei si a copilului.Se poate pune problema de parasirea domiciliului conjugal?Va aduc la cunostiinta ca la politie mai exista si alte plangeri din partea femei,dar fiind un oras mic sotul cunoaste cam tot si pe toata lumea si ii tin partea. cum poate proceda legal si repede pt a scapa din aceasta casnicie...Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
vyo_7878, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:30, 27 Februarie 2011
In cazul in care doamna a depus plangere la politie si are dovada ca aceasta a fost inregistrata in registrul politiei respective, dansa se poate duce la tribunalul unde si-a depus dosarul in vederea obtinerii divortului si sa ceara instantei la primul termen ca minorul (minora) sa-i fie incredintata si totodata sa ceara restrictie privind apropierea sotului violent de copil si de dansa.
Ar fi foarte util ca doamna sa aibe scoase certificate medico-legale care sa ateste faptul ca era maltratata de sotul violent si sa faca dovada ca este in pericol permanent atat dansa cat si copilul minor. Astfel, ar fi foarte usor sa obtina custodia copilului, insa sa nu uite si de faptul ca trebuie sa aibe o situatie materiala care sa asigure minorului un trai decent.
Avand in vedere situatia expusa, mama poate parasi domiciliul comun impreuna cu minorul si inainte si dupa depunerea actiunii de divort.
In cazul in care va pleca dupa depunerea actiunii de divort, este indicat sa plece imediat, dat fiind faptul ca nu poate fi anticipata data primirii citatiei de catre parat si o eventuala primire a citatiei cand mama si minorul inca se afla in aceeasi locuinta , s-ar putea solda cu alte violente indreptate impotriva acesteia.
In cadrul actiunii de divort va fi necesar sa probeze cu martori imposibilitatea continuarii convietuirii in acelasi imobil, data fiind tocmai violenta fizica si psihica la care aceasta a fost supusa.
Este necesar de asemenea sa probeze, ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si ca exista motive temeinice pentru desfacerea casatoriei.
Este indicat sa apeleze la serviciile unui avocat atat pentru redactarea actiunii cat si pentru consilierea pe parcursul procesului de divort.
Loviturile au fost aplicate cu ''cap''.fara martori si fara urme(a stiut unde sa loveasca) in acest caz daca se teme de el,se poate tine divortul fara prezentarea ei..reprezentata doar de avocat,si cu usile inchise? si daca pleaca de acasa cu minora trebuie sa anunte undeva ca pleaca (politie,autoritatea tutelara)?
1.Nu, prezenta reclamantei este obligatorie in procesul de divort, iar reprezentarea sa de catre avocat poate exista doar in anume situatii prevazute de lege, ori in cazul de fata reclamanta nu se afla in vreuna din acele situatii.
2.Nu este nevoie se anunte nici politia si nici autoritatea tutelara.
in cererea de divort pe care o va pune ,trebuie sa specifice adresa unde va sta,pt a se face ancheta sociala? sau asta se face cand se prezinta la primul termen?(pt ca nu vrea sa stie sotul unde se afla ea)

Alte discuții în legătură

Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? machita machita Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de \"sotul\"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Cristina Popesti Cristina Popesti As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si as dori sa stiu cum este mai bine sa procedeze pentru introducerea actiunii de ... (vezi toată discuția)