Ce ar trebui sa fac ptr a-mi apara drepturile si pe cele ale copilului minor rezultat in timpul casniciei, in situatia in care am fost data afara impreuna cu copilul, de catre sotul meu? mentionez ca suntem casatoriti de 1 an si 6 luni si avem un copil in varsta de 10 luni si din cauza neintelegerilor si obligata de sot am fost nevoita sa parasesc domiciliul impreuna cu copilul. in tot acest timp sotul a depus cerere de divort, primul termen fiind pe 18 feb. in ideea solutionarii pe cale pasnica a conflictelor am revenit impreuna cu copilul la domiciliul de drept, insa am fost lovita de catre sot si obligata sa plec din nou si eu si copilul, mai mult, acesta a chemat politia si a depus o plangere impotriva mea acuzandu-ma de violare de domiciliu. cum pot sa ma apar?
Va multumesc!
depuneți la judecaătoria în raza căreia domiciliază soțul o cerere pentru emiterea unei ORDONANȚE PREȘEDINȚIALE pentru reintegrarea dvs și a copilului în apartament. Este o procedură care se judecă de urgență.dovediți cu orice martor că ați fost evacuați de către soț.Între timp anunțați și autoritatea tutelară de la primăria dvs. de domiciliuB-)
succes
incercati o plangere la politie, dar din experienta va zic ca ea nu intervine in certurile din familie, daca nu, o actiune in instanta pt integrarea in imobil.
Imobilul din care ati fost data afara este proprietate comuna? sau este bunul propriu al sotului, dobandit inaintea casatoriei? daca este un bun comun, aveti, desigur, jumatate din imobil , adresati-va politei. In orice caz, spuneti-ne si imprejurarile in care s-a intamplat sa fiti data afara si cum s-a ajuns acici, sunteti in divort?
Imobilul este proprietatea sotului dobandita inainte de casatorie. As vrea sa stiu daca si cum ma poate afecta plangerea depusa de el la politie si ce pot sa fac ptr a.mi apara drepturile ? Plangerea penala este o optiune? mentionez ca mi-a fost eliberat un certificat medico-legal din care rezulta ca am fost lovita. ma tem ptr siguranta copilului si a mea.