avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu copil sugar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu copil sugar

Doresc să divorțez de soț, deoarece acesta este violent fizic cu mine. Avem o fetiță de 6 luni, care se sperie și plânge căci a început să cunoască. Care este procedura de divorț? El nu este de acord sa divorțăm. Avem domiciliu comun, un apartament luat de sot înaintea căsătoriei. Suntem căsătoriți de 2 ani și jumătate, dar locuim împreună de 7 ani, timp in care a mai fost violent. Îmi este greu sa dovedesc actele de violența fizică și verbala, deoarece locuim singuri. In urma divorțului , copilul va rămâne la mine, eu nu am o locuință pe numele meu, doar indemnizație de creștere copil? După căsătorie am strans o sumă de bani , care este la banca că și depozit. Ce se va întâmpla cu acești bani, cum se vor împărți ? Cum pot obține custodie exclusiva asupra minorului?
Dacă violența este serioasa, în primul rând trebuie să vă adresați poliției cu o plângere penală (prealabilă, în 3 luni de la violență).
Violența o dovediți cu martori sau înregistrări audio, precum și certificat medico-legal, dacă aveți, plângeri penale la politie și solutiile acestora....
Aceleași probe vă dau șanse să câștigați și un ordin de protecție împotriva soțului, care, la cererea dvs poate fi și evacuat temporar din propria-i casă.
Referitor la custodia exclusivă, legea prevede unele motive speciale, care sunt și reglementate, în care nu păreți a vă încadra și alte motive temeinice.
Temeinicia acestora se analizează și se stabilește de instanța de judecată în funcție de probele pe care le administrați.
Violența împotriva dvs ca sotie, dar nu și împotriva copilului nu vă garantează custodia exclusivă.
Daca nu sunteți jurist, angajați avocat pentru toate demersurile, sunteți într-o situație critica și aveți nevoie de ajutor specializat.
Daca nu aveți locuință și venituri proprii sunteți într-o situație vulnerabilă și din perspectiva stabilirii domiciliului copilului...
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul meu danca2015 danca2015 Ma aflu in urmatoarea situatie:am un copil de 2 ani, locuim cu tatal ei,cu care nu sunt casatorita,la el acasa.Saptamanal am parte de agresiuni verbale si ... (vezi toată discuția)