avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec cu copilul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec cu copilul meu

Ma aflu in urmatoarea situatie:am un copil de 2 ani, locuim cu tatal ei,cu care nu sunt casatorita,la el acasa.Saptamanal am parte de agresiuni verbale si fizice de fata cu copilul din diverse motive .Mentionez ca amandoua avem domiciliul la adresa parintilor mei unde am locuit inainte.El imi zice sa plec dar fara copil, iar eu asa nu pot pleca.Stie ca nu plec fara el si ma santajeaza mereu.Stie unde locuiesc ,are o firma de constructii care colaboreaza cu firma unde lucrez eu .M-a amenintat si ca ma omoara apoi omoara copilul si se sinucide.Ce pot sa fac in aceasta situatie:sa ma adresez politiei,protectiei copilului,cine imi garanteaza ca nu se intampla o tragedie daca plecam?
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 02:06, 11 Noiembrie 2015
Stimată mămică, puteţi cere ordin de protecţie, dar numai dacă aveţi dovezi pentru ce aţi relatat mai sus.Altfel, este cuvântul dvs. contra cuvântului lui.Deci, trebuie să aveţi martori , înregistrări audio sau video sau ameninţări scrise, ca să puteţi dovedi.
În caz de agresiune fizică, nu ezitaţi să sunaţi la Poliţie şi să mergeţi la medicul legist, ca să obţineţi un înscris, ca dovadă a agresiunii.
Abia după aceea, puteţi să vă mutaţi cu copilul, dar sfatul meu este să vă mutaţi la părinţi sau la rude, să nu fiţi niciodată singură.
Nimeni nu vă poate garanta siguranţa, touşi, poate dacă se ştie monitorizat, domnul se domoleşte.
Ordinul de protectie nu functioneaza in cazul dvoastra, nefiind casatoriti. Cel mult ar functiona daca agresiunile ar fi indreptate impotriva copilului, dvoastra solicitand acest lucru STRICT ptr copil (sanse mici). Daca doriti sa va separati in fapt, va va fi necesara o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca modul de exercitare a autoritatii parintesti (cel mai probabil va fi comuna), respectiv cu cine va locui copilul. Celalalt parinte va primi drept de legaturi personale, respectiv obligatie de intretinere. Va recomand ca, pe langa actiunea principala, sa introduceti si una de tip Ordonanta. Pana la aceasta stabilire, pe cale judecatoreasca, e posibil ca plecarea dvoastra impreuna cu copilul sa comporte anumite riscuri. Nimeni nu va poate garanta, oricum, nimic.
Ordinul de protectie poate fi solicitat si in cazul concubinajului:"Starea de pericol să fie provocată de un membru al familiei;

Pentru a avea acces la această măsură este necesar ca solicitantul să îndeplinească şi să probeze calitatea de victimă a violenţă în familie.

În textul art. 5 legiuitorul defineşte noţiunea de membru de familie conferindu-i un înţeles special şi extensiv faţă de legea civilă în general, cuprinzând în scopul aplicării acestei legi:

• persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;"
puteti pleca cu tot cu copil unde doriti, iar pt ca domiciliul il aveti declarat la adresa unde veti locui, nu aveti niciun interes sa promovati dvs o actiune in instanta.
Puteti cere pensie de intretinere daca tatal nu intelege de bunavoie sa isi intretina copilul.
Puteti depune plangere penala pt santaj si amenintare la politia de care apartineti.
Puteti solicita emiterea unui ordin de restrictie si protectie, cererea se depune la judecatoria pe raza careia domiciliati si e scutita de taxa de timbru.
Trebuie sa aveti dovezi si pt plangere si pt cerere, daca vreti rezultate.
Cititi legea violentei in familie, ceea ce recomand si d-lui shomo

[ link extern ]
Art. 5
In sensul prezentei legi, prin membru de familie se intelege:

c) persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc;

Daca plec pe ascuns cu copilul pot fi acuzata de rapire?Din toate postarile inteleg ca trebuie sa adun dovezi inainte sa depun vreo plangere ,daca vreau sa am castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Violenta in familie july87 july87 Buna dimineata, Sunt casatorita de mai bine de 6 ani cu un barbat dr cetatenie turca.Lucrurile la inceput au fost frumoase,ne-am iubit mult si me-am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa parasesc caminul conjugal Iuliana Florea Iuliana Florea Buna seara! Am un baietel de 6 ani si vreau sa parasesc caminul conjugal,precizez ( nu suntem casatoriti legal) traiam in uniune consensuala. Baiatul este pe ... (vezi toată discuția)
Custodie claudiailinca claudiailinca Bună. . Am o întrebare. . Am o fetiță de 3 luni nu sunt căsătorită cu tatăl ei dar locuim în chirie împreună. Părinții lui au o pădure, au o casa ... (vezi toată discuția)