avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit

dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:56, 5 Mai 2009
De putut puteti daca sotul este violent.
Trebuie insa sa dovediti ca minorul va locui in bune conditii in noua locatie unde veti merge.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu exista un venit , momentan , macar sa aveti in vedere posibilitatea de a-l avea pe viitor...Altefel....cum ar putea fi intretinut si ingrijit corespunzator un copil?Venitul e un element esential in vederea incredintarii....

Cu privire la agresivitate , exista posibilitatea depunerii unei plangeri penale prealabile , la Pol , respectiv Parchet , inscris ce poate fi folosit chiar in cadrul procesului de divort , pt a opera culpa exclusiva(cheltuielile de judecata ramand in sarcina paratului sot.)Scoateti si un certificat medico-legal de la IML.Succes.
Chiar daca nu aveti un serviciu, respectiv venituri proprii, aveti familie, presupun, care va ajuta si pe dv. si pe copil, urmand ca, pe viitor sa va angajati ca de aceea faceti o scoala, nu?
Cu privire la violentele cu care sunteti "fericita" de sot, faceti o plangere penala impotriva acestuia pe care o depuneti la politie. Un exemplar veti pastra dv. cu nr. si data inregistrarii cererii. Ar fi bine sa mergeti la medicul legist sa obtineti un certificat medico-legala care sa constate urmele violentelor aplicate de sot pe corpul dv. Acest CML il veti depune in original, la organul de politie, odata sau ulterior depunerii plangerii, pentru a fi atasat la dosarul cauzei. Veti pastra de asemenea si o copie de pe CML.
Veti depune apoi o cerere de divort, in care veti solicita incredintarea minorului si desfacerea casatoriei din vina exclusiva a paratului, urmand ca acesta sa suporte toate cheltuielile ocazionate de acest proces, precum si, dupa caz, atribuirea folosintei locuintei . La cererea de divort veti depune copie de pe certificatul de casatorie, de pe certificatul de nastere al minorului, de pe plangerea penala indreptata impotriva sotului si de pe CML.
Daca locuiti in locuinta sotului sau in locuinta comuna, puteti introduce si o cerere de ordonanta presedintiala la Judecatorie pentru evacuarea sotului turbulent care va face dv. si copilului dv. viata imposibila panal la solutionarea cererii de divort.
Va recomand calduros sa apelati la serviciile unui avocat. Veti avea nevoie...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta,divort,copil Costin85 Costin85 Buna ziua!Vreau sa ma ajutati va rog si pe mine cu parerile dumneavoastra.Am o sora care isi duce cu umilinta zilele langa sotul sau !Acesta a urmat o cale ... (vezi toată discuția)
Divort ioo.margareta ioo.margareta bana ziua,in data de 9 iunie o sa am procetul de divorti,sotul este agretivi,face scandal dar nu vrea sa divorteze eu am de la med leg. adeverinta nu avem ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)