avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

bana ziua,in data de 9 iunie o sa am procetul de divorti,sotul este agretivi,face scandal dar nu vrea sa divorteze eu am de la med leg. adeverinta nu avem copiii,nici locunta impreuna doar am facut niste modificari in casa din banii luatdin banca pe numele meu .asi vrea sa stiu daca pot sa dau afara din casa inainte de proces.mentionez cacasa este cumparat inainte de casatorie.si de 2 ani suntem casatoriti,si ca cadourile sa dau inapoi.cu mutumiri
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:54, 27 Mai 2010
nu am inteles ce a ti scris...poate mai multe amanunte ne vor ajuta!
Banuiesc ca doriti sa-l dati afara din casa pe sotul turbulent, inainte de desfacerea casatoriei.
Pentru asta va trebui sa formulati o actiune in evacuare a sotului turbulent si violent, insa procesul va dura mai mult si este posibil sa terminati mai repede divortul.
Cat priveste restul mentiunilor...marturisesc ca nu am inteles ce vreti.:wassat:
doar in filmele americane, cadourile se dau inapoi si asta daca nunta nu mai are loc, nu la divort.
puteti face cerere de ordonanta presidentiala pt evacuare in regim de urgenta. atasati dovezile de la IML
Am inteles ca nu aveti copii dar ca sotul parat nu doreste sa divorteze. Nimic mai simplu: la termenul de judecata din data de 09.06.2010 veti merge cu un martor, astfel incat daca paratul nu va solicita un termen pentru aparare si va insista in atitudinea sa de refuz la desfacerea casatoriei, veti audia martorul pe care-l veti aduce cu dv., veti depune si certificatul medico-legal de care ati facut vorbire si la acel termen, se va solutiona divortul.
Va recomand sa introduceti ordonanta presedintiala pentru evacuarea sotului simultan cu o actiune pe fond pentru evacuarea acestuia. ;)
multumesc pentru raspuns,adeverinta am depus impreuna cu dosarul cand am bagat divortul asi vrea sa mai stiu ca se va termina procesul la primul termeni si daca nu se prezinta la proces

Alte discuții în legătură

Loc desfasurare divort Cristina Popesti Cristina Popesti Va rog sa ma ajutati cu un rapuns la urmatoarea problema. Daca doresc sa intentez divort de sot iar ultimul domiciliu comun este la parintii lui, eu neavand ... (vezi toată discuția)
Evacuare cristina_lus cristina_lus Parintii si cu un copil casatorit locuiesc in aceeasi casa. Parintii sunt proprietarii casei. Parintii impreuna cu copilul lor au intentat proces de evacoare ... (vezi toată discuția)
Divort gagione gagione sunt in proces de divort.s-a judecat si apelul si a ramas ca la procesul de fond,adica desfacerea casatoriei si incredintarea mie tatal, a copilului.ce termen ... (vezi toată discuția)