avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... violenta,divort,copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

violenta,divort,copil

Buna ziua!Vreau sa ma ajutati va rog si pe mine cu parerile dumneavoastra.Am o sora care isi duce cu umilinta zilele langa sotul sau !Acesta a urmat o cale nepotrivita:jocuri de noroc,anturajul unor prieteni care nu stiu cei aceea o familie,si bataile zilnice ce i le aplica surorii mele ca nu ii plateste datoriile facute pentru jocurile de noroc.Aseara dupa ce a fost lovita in nenumarate randuri(cu picioarele in stomac,pumni s.a) s-a hotarat sa puna capat la tot. Numai ca problema este copilul de doar 2 ani jumate care doreste sa il ia,da sotul refuza sa il dea!Imaginati-va va rog ce am simtit cand acest copil mi-a spus:Neni!tata bate mama...colo jos ...cu cioru (picioru) tare in buta (burta)!:(( Vreau sa stiu daca se poate face ceva ,ca sora mea sa continue o viata alaturi de fiul sau in liniste?!Si cum sa procedeze pentru al lua ? Precizez ca va locui alaturi de bunici ...va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:48, 7 Martie 2010
Presupun ca sora dvs. doreste sa intenteze divort. Ar fi indicat sa mearga sa obtina un certificat medico-legal cu ajutorul caruia sa poata proba violentele la care este supusa , putand chiar sa depuna si plangere la politie pentru loviri .
Sa apeleze la ajutorul autorittilor petru a-si lua fiul, sa solicite incredintarea lui pe perioada divortului, pe calea ordonantei presedintiale. Sa faca dovada faptului ca tatal duce o viata dezordonata, ptetrecandu-si timpu prin salile de jocuri
Aceasi parere o am si eu...sa-si scoata certificat medico-legal si sa depuna o plangere penala privind savarsirea de catre sot a infractiunii de loviri si alte violente asupra unui menbru al familiei.
Si apoi...sa-si ia copilul si sa plece la parinti.
Introduce actiune de divort si poate sa introduca si ordonanta presedintiala de incredintare minor pana se va pronunta instanta in actiunea de divort.
1. Obtinere certificat medico-legal.
2. Depunere plangere penala pentru loviri si alte violente la care va atasa originalul CML, din care isi va pastra o copie.
3. Va pleca impreuna cu minorul la parinti.
4. Va introduce la instanta:
- actiune de divort si de incredintare minor la care va depune si o copie de pe certificat casatorie, certificat nastere minor, certificat medico-legal (CML).
- cerere de ordonanta presedintiala pentru obligarea paratului la plata pensiei de intretinere a minorului pana la finalizarea divortului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului in cazul in care solicitantul nu are venit otilik otilik dak nu am servici pot sa primesc custodia copilului sunt la fac anul 3 nua mai suport batai si jigniri (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)