avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... agresiune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

agresiune

Buna,
am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la parintii lui.
Intrebarea mea este as putea sa il acuz de rapire in cazul in care nu vine cu el inapoi in max 24h?Pot sa ma folosesc de faptul acesta la divort pt obtinerea custodiei copilului?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 00:57, 31 Decembrie 2009
Daca ati fost lovita de sot,mergeti la IML/Serviciul Medico-Legal si solicitati sa fiti examinata si sa vi se elibereze un certificat medico-legal,pentru ca in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate sa formulati impotriva sotului dvs.plangere penala pentru lovire si alte violente.(care va fi dovedita cu acte si martori,acte medicale,inclusiv certificatul de la IML).
Formulati actiune de divort impotriva sotului,solicitand pe langa desfacerea casatoriei,incredintarea copilului si obligarea sotului la plata unei pensii de intretinere.
Consider ca se va intoarce si va aduce si copilul
Daca minorul nu va fi adus,trebuie dupa introducerea actiunii de dirvort sa solicitati pe calea unei ordonante presedintiale incredintarea minorului.
Este bine sa luati legatura cu un avocat pentru a va consilia si a va sustine cauza.
Am fost la Serviciul Medico-Legal si am scos un certificat, problema este ca acolo nu se specifica cine a fost agresorul, iar martor a fost doar copilul.In orice caz, daca nu depun plangere mai este valabil la divort IML-ul?
Certificatul medico-legal poate constitui proba dar impreuna cu decraratiile unor persoane care atesta ce s-a peterecut.
Loviturile sunt rezultatul unei actiuni a cuiva si tocmai aceea trebuiesc coroborate cu constatarea medico-legala.
Niciodata pe certificatul medico-legal nu se scrie autorul,dovedirea autorului faptei cade in sarcina celui care a fost agresat(lovit)
Angajati un avocat,in caz contrar veti avea probleme.Acesta va va invata ce trebuie sa faceti.
De ce nu faceti si o plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunii de lovire/ vatamare corporala (asta in functie de nr de zile de ingrijiri medicale). cei de al medicina legala nu au cum sa va scrie pe certificatul medico-legal ca ati fost agresata de catre sot, pentru ca ei nu au de unde sa stie acest fapt.
Certificatul medico-legal il anexati la plangerea pe care o formulati la politie. Doar politia, in urma cercetarilor efectuate se pronunta ca ati fost victima agresiunilor sotului.
Si apoi dovada , la procesul de divort puteti sa folositi dovada de la politie ca ati fost victima agresiunii sotului si acest fapt este un motiv temeinic pentru a divorta, culpa apartinand in totalitate sotului.
Care este termenul maxim, de la comiterea faptei, in care pot depune plangere la politie?

Alte discuții în legătură

Abuz in familie bebito&bebita bebito&bebita daca am facut o plangere la politie impotriva sotului pentru violenta si apoi obtin si certificat medico-legal , pentru alta violenta , ce se intampla ? (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)