avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daca plec este abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daca plec este abandon de familie?

Situatia este urmatoarea: dupa mulitple certuri si atmosfera conflictuala in casa as dori sa plec, sa ma mut impreuna cu copilul. din locuinta comuna As vrea sa stiu daca va putea exploata chestia asta sotul la divortul pe care intentionez sa il depun. Pot fi acuzata de abandon de familie daca plec si iau copilul cu mine? El nu doreste sa divorteze nicidecum, dar eu da, pentru ca este afectat copilul de multiplele certuri si comportament violent verbal al lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:03, 6 Iulie 2014
Abandonul de familie este o infractiune incriminata de c.p., ce vreti dvs sa faceti nu are legatura cu respectiva infractiune, daca sunt probleme si convietuirea devine imposibila e dreptul dvs sa plecati si sa introduceti actiunea de divort.
nu
va multumesc. ma ameninta cu asta si imi era teama sa plec. ar trebui sa stiu ceva inainte? vreau sa nu fac un pas gresit
ar trebui sa stiu ceva inainte?

Ca veti avea nevoie sa puteti dovedi la procesul de divort afirmatiile astea.
mulitple certuri si atmosfera conflictuala in casa
comportament violent verbal al lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? machita machita Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de \"sotul\"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Parasire casa conjugala marinalina marinalina Buna ziua! am si eu nevoie de cateva informatii, eu si sotul meu nu ne mai intelegem,el consuma alcool si nu vrea sa se schimbe,eu vreau sa plec de acasa ... (vezi toată discuția)