avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept civil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept civil

sant casatorita de 16 ani cu un copil minor din alta casatorie si timp de 15 zile am fost pt un tratament la tg mures dupa revenirea mea in localitatea de domiciliu am gasit iala schimbata de sot amenintata ca daca ma intorc acasa ma omoara in bataie si alte amenintari.nu am putut sa intru in apartament cumparat in timpul casatoriei acolo ramanand toate hainele si o parte din acte .mam adresat politiei cu o plangere si in urma ei mi sa trimis o prte din lucruri si acte.la politie sotul meu a spus ca nu ma primeste in apartament pt ca nu am mutatie acolo insa in actul de comparare apare numele celor doi soti.sotul este foarte violent sim este frica sa merg la usa apartamentului sa intru acolo unde am locuit peste 10 ani. va rog sa ma ajutati sa urmez calea legala pt ca eu si fiica mea sa putem sa locuim in apartament pana cand situatia familiala se va rezolva intrun fel.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 21:53, 15 Iulie 2010
Pai daca dvs. considerati ca nu se mai poate convietui cu sotul dvs., atunci singura solutie este sa inaintati actiune de divort si de partaj bunuri comune.Totodata, pentru a avea acces mai repede la apartamentul coproprietate, va trebui sa promovati si o actiune de ordonanta presedintiala in vederea atribuirii provizorii pana la solutionarea partajului, a folosintei acestui apartament.
Oricum va trebui sa consultati un avocat, cu toate actele pe care le detineti si acesta va va sfatui profesional si competent, dupa ce va vedea despre ce e vorba.
Sfaturile pe care putem sa vi le dam aici sunt generale
Mult succes.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire danaceu danaceu buna seara am si eu o problema. in cursul zilei de azi am fost la sora mea acasa , acolo se afla si concubina fratelui meu care la sunat si la chemat sa ... (vezi toată discuția)
Divort Pisi 12 Pisi 12 Bună ziua, întrebarea mea este asa, soția m a dat afara din casa doar cu hainele de pe mine, nu ma mai lasă să întru în casa sa îmi iau hainele, suntem ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)