avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Stirbat

Activitate Stirbat

Va multumesc pt.sfat.Asa i-am zis si eu dupa ce a primit ordonanta sa nu mai semneze fara sa stie ce semneaza.multi politisti sunt incompetenți. de asta am si contestat-o la parchetul superior caci m-am gandit ca daca tot a facut o simpla sesizare nu avea ce retrage.

gi-jane2 a scris:

Ca sa nu va complicati, dati-i 50 de lei sa plateasca.
Sesizarea la politie e plangere prealabila sau denunt.
Daca tot a facut o "simpla sesizare", nu avea ce retrage, nu?
Pe viitor si in general valabil , sa nu mai semneze daca nu stie ce.

Bună seara.Dacă mă puteți ajuta cu un sfat; credeți că aș putea avea câștig de cauză dacă contest la instanță o odonanță a procurorului de clasare a cauzei? pe scurt e vorba de faptul că mama mea a formulat o simplă sesizare la poliție împotriva unei vecine care i-a spart găleata când a mers să ia apă de la fântână și a și jignit-o; după ce respectiva i-a cumpărat găleata mamei, mama i-a spus polițistului că dorește să se închidă cazul, iar acesta a venit ulterior acasă la mama și a pus-o să semneze niște acte, fără ca maică-mea să știe ce semnează, acesta trimițând cererea la parchet ulterior s-a emis ordonanță de clasare, prin retragerea plângerii prealabile și stabilind în sarcina maică-mi cheltuieli de judecată de 50 lei.Mama a contestat ordonanța la parchetul superior pe motiv că mama nu a formulat plângere prealabilă ci o simplă sesizare la poliție și a solicitat înlăturarea sau diminuarea cheltuielilor judiciare .Plângerea s-a respins.Credeți că aș avea câștig de cauză la instanță pe motiv că a fost o simplă sesizare și nu plângere prealabilă, pentru a înlătura cheltuielile judiciare?
Mulțumesc.
Aștept răspuns.
Mulţumesc pentru opinie. Asta ştiu că trebuie făcut partaj, dar este costisitor,-sunt mai multe terenuri., trebuie evaluare, etc.Parchetul se ocupă şi cu moşteniri dacă e vorba despre fraudă, vânzare frauduloasă.
MUlţumesc pentru răspuns.M-am uitat pe net pe practică judiciară în domeniu şi conform opiniei majoritare nu ar fi anulabilă vânzarea întregului bun de către moştenitorii care nu sunt proprietari pe tot bunul, ci o astfel de vânzare e supusă unei condiţii rezolutorii care ţine de rezultatul partajului.Numai că mama nu va face prea curând vreun partaj căci e vorba de mai multe bunuri şi e costisitor.
Revin cu întrebarea:După ce se va primi răspunsul de la primărie ce e de făcut?
Pot să-i solicit parchetului(cu sorţi de izbândă) să o sprijine pentru a primi cota parte de 1/3 din vânzarea care s-a făcut fără ştirea ei?
Vă rog mă ajutaţi cu câteva sfaturi în domeniu.E vorba despre 3 moştenitori(unul dintre ei e mama mea) care au certificat de moştenitor de vreo 3 ani pentru bunurile care au aparţinut părinţilor.Bunile sunt în proprietate în indiviziune întrucât până în prezent nu s-a făcut partaj.
Recent unul din moştenitori - mama mea-a aflat de la primăria locului situării bunurilor unde îşi plăteşte cota parte de impozit asupra bunurilor moştenite că, 2 dintre bunurile din certificatul de moştenitor au alţi proprietari, în consecinţă mama deşi e proprietar în indiviziune, nu a participat la acea vânzare, aceasta făcându-se fără ştirea ei.
Moştenitorul care nu a participat la vânzarea unor bunuri din certificat de moştenitor a cărui titular este a cerut date suplimentare de la primăria locului situării bunurilor pentru a afla data vânzării, cine sunt vânzătorul şi cumpărătorul, notarul la care s-a făcut o astfel de vânzare şi preţul vânzării.
După ce se va primi răspunsul de la primărie ce e de făcut?
Pot să-i solicit parchetului să o sprijine pentru a primi cota parte de 1/3 din vânzarea care s-a făcut fără ştirea ei?

Aştept răspuns.
Mulţumesc.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
Nu-i vorba de încredere, ci de faptul că nici dânsul nu ştie exact;Oricum în principiu, se va afla la jumătatea lunii decembrie 2014, din calendarul estimativ.
Unde ai văzut tu adrian că în regulamentul de admitere la SNG se poate valorifica nota, că eu m-am uitat pe el şi nu am văzut nimic în acest sens.
adryan_ss2 a scris:

La valorificarea notei luate la concursul de la SNG ma refer. In regulamentul concursului scrie la fel ca la celelalte care se sustin pentru posturile vacante (ca se valorifica nota in decurs de 1 an, daca media este peste 6 si cel putin nota 5 la fiecare materie). Tehnic, cred ca s-ar putea valorifica notele la posturile vacante din orice circumscriptie, nu vad un impediment in regulament cu privire la asta.

DahliaNoir a scris:

Dydyana_Alexia27 a scris:
[
Daca ai luat o nota mare peste 6 oricum, si nu ai intrat pe postul vacant, exista posibilitatea ca timp de 1 an sa fi sunat pentru un post din circumscriptia unde ai bifat la examen..dar asta cand se elibereaza si cand au ei nevoie, asa ca traiesti cu speranta un an de zile. Sa stii ca au fost multi fericiti asa, multi insa mai si refuza ca nu le convine locatia.

Eu stiu cazuri dintre cei care au dat examen direct pe post la o curte de apel .. au picat si au fost sunati ulterior pt alta instanta din circumcriptia aceleasi curti de apel..deci au valorificat nota obtinuta la examenul organizat de curtea de apel respectiva. Nu stiu pe nimeni care si-a valorificat nota la examenul national pt SNG.
In cazul in care mi-as dori sa valorific nota de la examenul ce tocmai s-a incheiat.. ce circumscriptie se considera ca am bifat?..ca nu am fost intrebata. Sunt multe cazuri care se inscriu in orasul natal dar locuiesc in cu totul alt judet..si acolo si-ar dori post.Examenul pt admitere la SNG e national..deci eu cred ca ar avea acoperire pt orice circumscriptie.Stiti cazuri concrete care au valorificat nota obtinuta la examenul de admitere national pt SNG?

chloe a scris:

andreeavaduvescu a scris:

si eu sunt din Craiova si nu e corect sa se faca afirmatii fara dovezi.am dat si anul trecut si am picat cu 8.30,iar anul acesta m-am apucat din februarie de civil si din martie cu pp si am reusit sa intru cu 8.92.nu este un examen care nu se poate lua,dar trebuie sa fi foarte atent cum inveti ,personal am invatat cate 6-8 ore pe zi ,in conditiile in care sunt gravida in 8 luni si nu am o sarcina usoara si mai am si o fetita de 2 ani jum.trebuie sa-ti doresti cu adevarat si sa fi si ajutat,in situatia mea,dar cei care nu au fam,serviciu sau alte griji ,nu au nici o scuza ca nu invata sau ca nu au fost atenti la subiecte.e usor sa-ti bati joc prin cuvinte de altii,dar nu-i speriati pe cei care vor cu adevarat sa intre si sa invete.in dolj nu exista piata de munca decat in confectii si vanzatoare sau coafeze.s-au incris 244 de candidati pt ca avem 2 facultati de drept sau trei,sunt multe generatii care nu au reusit nimic pana acum.eu aveam un serviciu de functionar public ,dar nu ma multumea financiar,asa ca at cand am nascut prima data am hotarat ca vreau ceva mai bun si am reusit ,dar cu multa munca ,sustinere din partea sotului meu si a fam ,nu cu pile,nu cu parinti judecatori sau procurori.asa ca se poate,dar trebuie atentie si multa munca.cand unii faceau gratar de 1 mai ,de paste,altii invatau.nu aruncati cu noroi in toti si nu-i mai demoralizati pe cei care vor sa invete.bafta tuturor

Buna Andreea, si eu sunt tot din Craiova, mi-au dat lacrimile cand ai spus ca ai stat de 1 mai si de Paste sa inveti pentru ca acelasi lucru l-am facut si eu dar fara un rezultat pozitiv (am picat fara 13 sutimi). Este prima data cand dau examen, dar sunt atat de dezamagita de mine si nu imi pot reveni de loc. Vad ca fetele sunt optimiste si asteapta cu nerabdare urmatorul examen dar eu simt ca a picat cerul pe mine (probabil ca par nebuna ). Este nedrept sa spunem ca locurile au fost aranjate doar pentru ca unii dintre noi nu am luat, si intradevar in Craiova au fost multi inscrisii pt ca aboslventii de drept de aici nu prea au alta varianta, oricum felicitari pentru reusita si succes pe mai departe.

ªi eu după ce am văzut rezultatul am fost foarte demoralizată, supărată tare, miercuri şi joi, iar vineri pur şi simplu mi-am revenit, am dvenit iar optimistă şi am zis că vreasu iar să dau. Sinceră să fiu nu pot să zic că îmi doresc atât de mult să fiu grefir, căci mergând la termene prin instanţe am cam văzut cum stau lucrurile cu grefierii, dar vreau să prind experienţă într-un astfele de domeniu căci ai ce învăţa, salariul este bun, iar unde lucrez eu nu mă mai motivează nimic.
ina23mai a scris:

Multumesc mult si multa bafta si tie in continuare, nu renunta! Eu anul trecut am picat cu aproape 50 de sutimi si nu m-am descurajat..media mi-a crescut de la an la an..pentru acest examen nu am lucrat, deci am putut sa invat efectiv toata ziua, cat rezistam..inainte am mai urmat niste cursuri la 2 mastere si intr-adevar s-a vazut timpul care mi l-au ocupat. Acum depinde de ritmul si stilul fiecaruia cum invata..eu niciodata nu am incercat sa citesc mult intr-un timp foarte scurt..mi-am impartit materia pe zile..si daca nu reuseam sa inteleg din prima, stateam pe o pagina chiar si 1 ora..ideea este ca noul cpp mi s-a parut mai clar, mai coerent..intr-adevar inca sunt multe detalli de retinut..dar daca il luati incet o sa vedeti ca veti intelege si din fiecare articol veti ramane cu ceva..cu ideea principala. :hugall:

Anul trecut am avut cu 7 sutimi mai puţin faţă de media de intrare, iar anul ăsta cu vreo 24 sutimi mai puţin, din cauza subiectului nr.1 de la pp care nu a fost clar, enunţul fiin f incomplet.De asta am să fac şi un memoriu la CSM şi o să le spun verde în faţă părerea mea

Mii de felicitări Ina pt. perseverenţa de care ai dat dovadă.ªi eu am dat de 3 ori. ªi de abia aştept să dau a patra oară.O motivaţie în plus şi pt.mine când am citit de câte ori ai dat tu.Ain avut serviciu în această perioadă ?