avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara.Dacă mă puteți ajuta cu un sfat; ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara.Dacă mă puteți ajuta cu un sfat; credeți că ...

Bună seara.Dacă mă puteți ajuta cu un sfat; credeți că aș putea avea câștig de cauză dacă contest la instanță o odonanță a procurorului de clasare a cauzei? pe scurt e vorba de faptul că mama mea a formulat o simplă sesizare la poliție împotriva unei vecine care i-a spart găleata când a mers să ia apă de la fântână și a și jignit-o; după ce respectiva i-a cumpărat găleata mamei, mama i-a spus polițistului că dorește să se închidă cazul, iar acesta a venit ulterior acasă la mama și a pus-o să semneze niște acte, fără ca maică-mea să știe ce semnează, acesta trimițând cererea la parchet ulterior s-a emis ordonanță de clasare, prin retragerea plângerii prealabile și stabilind în sarcina maică-mi cheltuieli de judecată de 50 lei.Mama a contestat ordonanța la parchetul superior pe motiv că mama nu a formulat plângere prealabilă ci o simplă sesizare la poliție și a solicitat înlăturarea sau diminuarea cheltuielilor judiciare .Plângerea s-a respins.Credeți că aș avea câștig de cauză la instanță pe motiv că a fost o simplă sesizare și nu plângere prealabilă, pentru a înlătura cheltuielile judiciare?
Mulțumesc.
Aștept răspuns.
Cel mai recent răspuns: Stirbat , utilizator 11:36, 26 Octombrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu va complicati, dati-i 50 de lei sa plateasca.
Sesizarea la politie e plangere prealabila sau denunt.
Daca tot a facut o "simpla sesizare", nu avea ce retrage, nu?
Pe viitor si in general valabil , sa nu mai semneze daca nu stie ce.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt.sfat.Asa i-am zis si eu dupa ce a primit ordonanta sa nu mai semneze fara sa stie ce semneaza.multi politisti sunt incompetenți. de asta am si contestat-o la parchetul superior caci m-am gandit ca daca tot a facut o simpla sesizare nu avea ce retrage.

gi-jane2 a scris:

Ca sa nu va complicati, dati-i 50 de lei sa plateasca.
Sesizarea la politie e plangere prealabila sau denunt.
Daca tot a facut o "simpla sesizare", nu avea ce retrage, nu?
Pe viitor si in general valabil , sa nu mai semneze daca nu stie ce.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plângere prealabilă și cheltuieli de judecată Sivispacem Sivispacem Sunt parte civilă într-o cauză. Inculpatul mi-a propus o sumă de bani pentru retragerea plângerii prealabile. 1. Este nevoie de vreo procedură specială ... (vezi toată discuția)
Plângere penală Adrian1801 Adrian1801 Bună seara, am făcut o plângere penală fostei soţii pentru neplata pensiei alimentare, plângerea a fost făcută la Parchetul din Ploiești, apoi a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor bartha ileana bartha ileana anul trecut in iulie am bagat actele de divort, in ianuarie anul curent s-a pronuntat divortul care a fost contestat la curtea de apel Tg Mures unde iar am ... (vezi toată discuția)