Sa inteleg ca nu pot face nimic? Inca un lucru, timp de o luna jumatate am lucrat full time dar contractul era part time. diferenta de salariu nu a fost consemnata nicaieri. Firma are 2 condici una oficiala si una interna, In cea oficiala am trecut programul part time iar in cea interna full time.
Si vreau sa stiu daca zilele de concediu pe care le aveam la dispozitie trebuiesc platite si cum se face aceasta plata tinand cont ca luna de munca are un numar variabil de zile.
Am fost angajat in aprilie iar dupa 90 de zile de proba cat era in contractul de munca am fost fortat sa imi dau demisia. Este ok? Nu a fost nevoie de preaviz. a zis ca sunt incadrat in perioada de proba si ca nu e nevoie dar aceasta este depasita cu 10 zile lucratoare practic nu mai era in perioada de proba.
Un alt aspect. La angajare nu am adus un certificat medical care sa ateste ca sunt apt si nici un control nu s-a facut la firma cu toate ca am semnat instructia si protectia muncii. Am citit in legea 53/2003 si privind Art. 27.
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
Asta inseamna ca am lucrat la negru? si daca da. ce beneficii pot obtine in instanta adaugand ca sanatatea ochilor mei a scazut in mod considerabil.
Astept raspuns.
1. postez pe un site web cursuri universitare in format electronic (pdf) pentru a le distribui mai usor studentilor? Sunt siteuri care fac asta si nu stiu daca sunt ok.
2. Ce se intampla si daca se poate ca un profesor sa actioneze in instanta aceasta fapta?
3. Ce alte riscuri exista?