avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate xspeedy14xx

Activitate xspeedy14xx

va multumesc petru raspus! o sa merg dimineatza sa fac plangere la ITM si parchet si revin cu detali
Numele meu este Mary si am lucrat timp de o luna de zile la o I.I (intreprindere individuala) si nu am primit salariul.In aceias situatie mai sunt cateva fete ,una dintre ele care a lucrat inainte sa lucrez eu nu si-a primit integral salariul (nimic)ca si mine aceasta a depus deja plangere la ITM,ba chiar este la a doua plangere.Din spusele acesteia mai sunt si alte fete care au lucrat la fel ca noi fara bani.Cei de la ITM au zis ca ea nu este de gasit in baza de date si nu are cum sa demonstreze ca a lucrat la el dar ea la fel ca si mine avem contracte de munca.
Inainte cu o zi de a mi primi salariul acest individ mi-a spus ca isi va schimba locatia I.I,a doua zi nu am mai avut unde sa merg la servici pentru ca el nu a mai deschis alt punct de lucru.Mentionez ca pe decursul acelei luni eu nu am avut nici o zi libera +sambata si Duminca.Lam sunat periodic sa ii aduc la cunostinta ca am nevoie de bani dar el imi zice defiecare data ca nu are de unde sa imi dea ca firma este in Insolventa.
Intrebarea mea este:Cum mai pot sa imi recuperezi bani pe luna lucrata eu si prietena mea?
Ce imi propuneti sa fac? eu inca nu am mers la ITM dar urmeaza sa merg sa depun o plandere.
Multumesc foarte mult de raspuns
750ron, net/luna
asta este problema ca nu am primit nimic ,ce pot sa fac?
da ,doar salarul convenit respectiv (750ron) care au fost inscrisi in contractul individual de munca as vrea sa ii recuperez daca se mai poate
multumesc
nu ,nu am primit abslout nimic
Buna
Am lucrat cu contract individual de munca o luna de zile iar dupa 1 luna mi-am dat demisia din mai multe motive:
1.am fost angajat la 4h/zi cu 750ron dar lucram si 12-13h/zi binenteles orele suplimentare nu am cum sa le dovedesc
2.mi-am gasit un alt loc de munca
Intrebarea mea este: Mai pot sa imi recuperez bani (750ron),e vre-o modalitate?
Am lucrat din data de 10.11.2012 pana in data de 15.12.2012 anul trecut
Cand am fost sa imi cer bani patronul firmei mi zis citez :'trebuie sa vorbesc cu contabila ca statul de plata se face abia la anul' adica 03.01.2013.(azi),lam sunat si iar ma amanat ...
Ce as putea face in cazul de fata?
astept raspuns
Multumesc