avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate cristianognean

Activitate cristianognean

Buna seara,am un nepot problema care face multe necazuri parintiilor lui.Ultima si cea mai recenta este ca a luat buletinul tatalui si a incheiat un contract de abonament cu o companie de telefonie mobila.Mentionez ca nepotul este minor ,dar totusi a putut face acest contract mintind operatorul ca are acceptul parintilor.Normal cred ca acel operator nu trebuia sa incheie acel contract fara a lua legatura cu unul dintre parinti.Ce pot face pentru a anula acest contract,cum trebuie sa procedam ???#-o
Care este impozitul pe un autotorism Skoda Fabia 1200 htp ,anul fabricatiei 2003 ?Dupa ce riteri se calculeaza?:">
Daca nu sa facut acea nominalizare de catre soietatea respectiva ,dar totusi exista inscrisuri in carnetul de munca,exista pontaje in arhiva societati va rog sa imi spuneti ce anume trebuie sa se specifice in acea adeverinta la rubrica ,, COMFORM NOMINALIZARI EFECTUATE PRIN ..." Sincer cind am fost la societate pt a mi se elibera a doua adeverinta doamna secretara nu stia ce trebuie scris acolo in afara de ce este treut in adeverinta mentionata mai sus .De exemplu daca nominalizarea sa facut prin pontajele aflate in arhiva societati trebuie un numar de registru de pontaj,o data ??? Va multumesc .
nu mai inteleg nimic,cei de la societatea CFR Tg-mures spun ca tatal meu sa pensionat comform deciziei de pensionare in 31.12.1990 inaite de a se face nominalizarea in grupele de munca 1 si 2 comform Ord.50/90 si nu a mai putut fi nominaliza deoarece era in pensie deja .Ce se mai poate face acum?
Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Tatal meu a lucrat ca manevrant CFR in perioada 03.071978 pina la data de 15.03.1989 cind sa pensionat,in perioada imediat urmatoare a decedat,mama mea primeste pensia de urmas dar doreste sa primeasca si drepturile cuvenite ca urmare a munci prestate de tatal meu la grupa 1 de munca. Am obtinut o adeverinta de la sediul societati de cai ferate Tg-Mures loc unde si-a desfasurat activitatea tatal meu,adeverinta care specifica urmatoarele; SE ADEVERESTE PRIN PREZENTA CA DL.................NASCUT LA DATA... IN LOC.... DIN JUD....avind cnp.....A FOST ANGAJAT CU CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA LA STATIA TG-MURES IN PERIOADA 03.07.1978 PINA LA DATA DE15.03.1989 AVIND MESERIA/FUNCTIA DE MANEVRANT VAGOANE,A FOST INCADRAT IN GRUPA 1 DE MUNCA IN PROCENT DE SUTA LA SUTA CONFORM NOMINALIZARI EFECTUATE PRIN DECRET LEGE 68/1990,ORD125/90,ORD,1638/1990 SCRISOARE 2841/1990,PONTAJE AFLATE IN ARHIVA SOCIETATI. TEMEIUL JURIDIC AL INCADRARI IN GRUPA 1 DE MUNCA IL REPREZINTA ORD.MMOS nr 50/1990,ANEXA I,POZI.123 SI ORD.125/1990. problema este in felul urmator;Cei de la casa de pensi nu primesc adeverinta pe motiv ca trebuie specificat urmatoarele;NOMINALIZAREA IN GRUPA 1 DE MUNCA TREBUIE SA SE FACA PRIN PROCES VERBAL NR...DIN DATA DE....,sau DECIZIA NR DIN DATA DE......,sau HOTARIREA NR....DIN DATA..... cei de societatea CFR TG-MURES spun ca nu pot trece asa ceva . NU STIU CE SA MAI CRED,DATIMI VA ROG O SOLUTIE. #-o Secific ca in cartea de munca tatal meu este notificat in aceasta functie pe perioada respectiva. VA MULTUMESC .