avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate gabi88

Activitate gabi88

Răspuns la discuția tranzactie judiciara
catalin ciobanu a scris:

tranzactia fiind in cuprinsul unei hotariri judecatoresti este parte integranta a acesteia si trebuie respectata. dv., ca parte a litigiului purtata, aveti facultatea de a acorda un termen pina la care cealalta parte sa-si execute obligatia sau, pur si simplu sa o puneti in executare prin intermediul executorului judecatoresc. punerea in executare a hotaririi va scuteste de "dureri de cap" in ceea ce priveste suma ce vi se cuvine. numai, atentie, punerea in executare trebuie facuta in termen de trei ani de la data cind hotarirea a ramas ireevocabila.

Tranzactia a fost semnata in septembrie 2009 ....deci pana in 09/2012 trebuie sa fie executata Tranzactia .
Eu imi propusesem sa prelungesc pt. 3 ani termenul de vanzare al terenului ,sa nu ma acuze sora mea ca trebuie sa vanda acum in criza la un pret mai mic.

Va multumesc mult pt. sfaturi .
Gabi
roxanel a scris:

buna ziua .
chiar va recomand sa faceti prelungirea termenului , la notar .
din ce spuneti dvs. , mie personal nu mi se pare ca sora dvs. are intentia sa va pacaleasca.
cred ca ar fii cazul sa-i acordarti mai mult credit !!

Sora mea si-a pierdut credibilitatea de foarte mult timp si din acest motiv vreau sa stiu la ce ma mai pot astepta din partea ei...
ca sa ma intelegeti va dau doar 2 exemple:locuia cu 2 copii intr-un apt. cu 2 camere.Am considerat ca trebuie sa o ajut sa-si mareasca spatiul locativ si am contribuit cu toata suma ca sa plateasca un apt cu 4 camere ..ce a facut ea?a vandut apt la scurt timp pt .un profit de cateva mii euro (s-a mutat intr-o zona mai ieftina) iar eu am aflat dupa eveniment .
Dupa succesiune ,i-am dat tot dreptul sa inchirieze apt fara ca eu sa am vreo pretentie ..Ce a facut ea?Si-a vandut apt. ei si s-a mutat in apt. mostenit fara sa-mi spuna (am aflat de la alte rude).Impreuna cu sotul ei si o cunostinta au facut imbunatatiri la apt si mi-a prezentat un "maldar" de bonuri de materiale ,manopere in valoare de peste 23.000 euro pentru un apt. de 3 camere conf I de aproximativ 60 m ...reparatiile au fost facute in nov 2006.
Am expus doar 2 din situatiile in care nu a procedat corect fata de mine .

va multumesc ,
gabi
Daca Tranzactia a fost pronuntata in instanta(dupa 2 termene am facut aceasta tranzactie...) putem prelungi la notar ?Sora mea se ocupa de aceasta problema si vreau sa fiu sigura ca sunt informata corect de ea.
Va rog ,daca se poate ,sa-mi mai raspundeti si la aceasta intrebaremcare ma framanta f mult :pot sa am surpriza ca se razgandeste,nu mai vrea sa respecte Tranzactia si sa ma trezesc ca ajungem iar in instanta?

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
gabi
Eu si sora mea am mostenit un apt. si un teren .Am incheiat o Tranzactie judiciara prin care apt. ii revine ei iar mie trebuie sa-mi plateasca o sulta .Terenul trebuie vandut in termen de 1 an de la data incheierii tranzactie cu drept de prelungire,in scris, a termenului de vanzare (daca dorim).Sulta pentru apartament urmeaza s-o primesc la data vanzarii terenului.
Va rog sa-mi spuneti:
1) daca prelungim termenul de vanzare al terenului,exista ,in situatia noastra,posibilitatea sa se prescrie sulta pe care sora mea trebuie sa mi-o plateasca la data vanzarii terenului?
2)sora mea imi spune ca putem face prelungirea termenului la notar,este corect?

va multumesc,
gabi
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Va rog ,daca se poate,sa-mi mai raspundeti la o intrebare:cit ma costa ,cu aproximatie,sa platesc un avocat pt. iesirea din indiviziune daca sora mea nu doreste pe cale amiabila.Eu nu tin sa cistig apartamentul iar partea mea ar fi in valoare de 35.000-40.000 euro.

multumesc
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Multumesc pentru raspuns .

Eu si sora mea am mostenit un apartament ,pamint,cavou.In septembrie am facut succesiunea si nu am reusit sa vindem apt. cit am fost eu in tara(locuiesc in USA) si a ramas ca la prima oferta convenabila pentru amindoua sa ma anunte .Acum 2 zile am aflat prin alte persoane ca ea si-a vindut apt. ei si urmeaza se mute in apt. mostenit 1/2 de ea si 1/2 de mine si in plus o sa faca imbunatatiri la apt. .Ea spune ca daca voi merge la judecata o sa pierd mai mult .I-am cerut partea mea in bani si refuza .Va rog sa-mi spuneti ,poate sa se mute fara acordul meu ,poate sa faca imbunatatiri in apt. fara consintamintul meu ?Are vreo importanta ca ea si-a vindut casa ei pt.a fi sigura ca intra in posesia apt. mostenit?Ce trebuie sa fac eu ?