Eu si sora mea am mostenit un apt. si un teren .Am incheiat o Tranzactie judiciara prin care apt. ii revine ei iar mie trebuie sa-mi plateasca o sulta .Terenul trebuie vandut in termen de 1 an de la data incheierii tranzactie cu drept de prelungire,in scris, a termenului de vanzare (daca dorim).Sulta pentru apartament urmeaza s-o primesc la data vanzarii terenului.
Va rog sa-mi spuneti:
1) daca prelungim termenul de vanzare al terenului,exista ,in situatia noastra,posibilitatea sa se prescrie sulta pe care sora mea trebuie sa mi-o plateasca la data vanzarii terenului?
2)sora mea imi spune ca putem face prelungirea termenului la notar,este corect?
atita timp cit partile s-au inteles asupra unui termen nu exista posibilitatea prescrierii lui. prescrierea termenului de plata nu exista nici in cazul in care partile convin prelungirea lui.
daca tranzactia incheiata s-a facut prin intermediul unui notar public prelungirea termenului de plata se face in aceleasa conditii, daca nu s-a incheiat prin intermediul unui notar nu este cazul sa faceti prelungirea la acesta.
Una din modalitatile de intrerupere ale termenului de prescriptie este recunoasterea dreptului ce se prescrie facuta de cel in favoarea caruia curge prescriptia iar prelungirea termenului este o astfel de recunoastere. Asadar, din acest punct de vedere nu trebuie sa va faceti probleme.
Daca Tranzactia a fost pronuntata in instanta(dupa 2 termene am facut aceasta tranzactie...) putem prelungi la notar ?Sora mea se ocupa de aceasta problema si vreau sa fiu sigura ca sunt informata corect de ea.
Va rog ,daca se poate ,sa-mi mai raspundeti si la aceasta intrebaremcare ma framanta f mult :pot sa am surpriza ca se razgandeste,nu mai vrea sa respecte Tranzactia si sa ma trezesc ca ajungem iar in instanta?
buna ziua .
chiar va recomand sa faceti prelungirea termenului , la notar .
din ce spuneti dvs. , mie personal nu mi se pare ca sora dvs. are intentia sa va pacaleasca.
cred ca ar fii cazul sa-i acordarti mai mult credit !!
tranzactia fiind in cuprinsul unei hotariri judecatoresti este parte integranta a acesteia si trebuie respectata. dv., ca parte a litigiului purtata, aveti facultatea de a acorda un termen pina la care cealalta parte sa-si execute obligatia sau, pur si simplu sa o puneti in executare prin intermediul executorului judecatoresc. punerea in executare a hotaririi va scuteste de "dureri de cap" in ceea ce priveste suma ce vi se cuvine. numai, atentie, punerea in executare trebuie facuta in termen de trei ani de la data cind hotarirea a ramas ireevocabila.
Partaj
labuta
Am divortat in 2001 si nu s-a produs partajul deoarece fosta a vandut apartamentul in timpul divortului mamei ei. Din imposibilitate materiala nu am continuat ... (vezi toată discuția)