Corect. Mai bine zis, ma refeream la comisioane. Desi comisioanele sunt doua treimi din salariu, nu sunt recunoscute ca sporuri cu caracter permanent. Este corect? Multumesc!
Multumesc. As aduce in dezbatere un caz de legislatia muncii.Cum se face calculul sumei de bani ce revine salariatului pe perioada concediului de odihna?Raportat la ce?La salariul negociat?La salariul realizat?Precizez ca salariul este compus din doua componente:salariul fix (care este si trecut in cartea de munca,un pic mai mare decat salariul minim)+comisioane care dau salariul realizat(totul legal cu plata impozitelor).
Va multumesc pentru raspuns !As mai avea o intrebare suplimentara : cel care a primit imobilul prin donatie a devenit proprietar. Poate sa-l vanda, urmand ca, cumparatorul sa respecte aceleasi obligatii ca in actul de donatie, respectiv ca persoana sa ramana in apartament pana la deces?
Buna seara! As vrea sa aduc in dezbatere un act de donatie. Donatia face referire la un imobil si a fost incheiat acum 17 ani, cu conditia habitarii donatorilor in acel imobil pana la deces. Problemele la care as dori raspuns din partea dumnevoastra se refera la surparea acestui act de donatie. Precizez ca donatarul nu este ruda de sange cu donatorul, fiind minor la data incheierii actului. Dupa decesul donatorului copiii acestuia incearca sa deschida succesiunea. Pot baga in masa succesorala si acest apartament? Pot surpa actul de donatie si care ar fii urmarile? Va multumesc.
Am citit art.531 cod civil care este un cadru general.M-ar interesa ceva concret, eventual ceva hotarâri date în cazuri asemănătoare.Mă gândesc că actul casătoriei este un pas important în viata unui om, hotărâre pe care o iei fiind conştient că poţi să-ţi întreţii propria familie. Că doar nu te căsătoreşti aşteptând să trăieşti tot din pensia de întreţinere.Tot în acest sens mai am o întrebare:dacă până la terminarea facultăţii are şi copil se mai consideră că mai are nevoie de pensie?Mulţumesc.