avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreþinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreþinere

casatoria copilului student poate duce la intreruperea plăţii pensiei de intreţinere prelungite?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:12, 7 Ianuarie 2013
conf art 531 cod civil se reduce sau inceteaza in functie de veniturile intretinatorului sau de nevoile celui care o primeste. Daca dvs puteti dovedi ca studentul are venituri indestulatoare care sa ii asigure continuarea studiilor si un trai decent, pensia poate fi redusa si chiar se poate pronunta incetarea acesteia. Se mai iau in considerare si nevoile dvs si obligatiile pe care le aveti (gen rate bancare,etc)
Casatoria in sine nu reprezinta o sursa de venit pt cel ce primeste pensia asa ca nu conduce automat la intreruperea acesteia
Am citit art.531 cod civil care este un cadru general.M-ar interesa ceva concret, eventual ceva hotarâri date în cazuri asemănătoare.Mă gândesc că actul casătoriei este un pas important în viata unui om, hotărâre pe care o iei fiind conştient că poţi să-ţi întreţii propria familie. Că doar nu te căsătoreşti aşteptând să trăieşti tot din pensia de întreţinere.Tot în acest sens mai am o întrebare:dacă până la terminarea facultăţii are şi copil se mai consideră că mai are nevoie de pensie?Mulţumesc.
Copilul dvs e student si sunteti obligat la plata pensiei cat acesta studiaza, are pana in 26 de ani si nu se intretine din munca.
Daca s-a casatorit, puteti cere modificarea sau sistarea pensiei de intretinere intemeindu-va cererea pe art 531; 524 si mai ales pe
Art. 519. - Întreținerea se datorează în ordinea următoare:
a) soții și foștii soți își datorează întreținere înaintea celorlalți obligați;
Doar daca sotul nu obtine nici el venituri sau la randul lui e in intretinerea altor persoane, veti mai plati pensie

Art. 522. - În cazul în care cel obligat în primul rând la întreținere nu are mijloace îndestulătoare pentru a acoperi nevoile celui care o cere, instanța de tutelă le poate obliga pe celelalte persoane îndatorate la întreținere să o completeze, în ordinea stabilită la art. 519.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de intretinere ralu_2008 ralu_2008 in prezent, exista vreo lege care sa reglementeze ca bunicii au o obligatie de intretinere nepot minor alaturi de parintele care este obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara moncu moncu Buna ziua. Avem urmatoarea situatie : copilul (fiica) primeste pensie alimentara de la tata pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani ( ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Norynor Norynor Am un baiat in varsta de 27 de ani dintr-o alta casatorie. Din cate am inteles si-a scos diverse certificate cum ca ar fi bolnav psihic spre a putea obtine o ... (vezi toată discuția)