avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
Avem urmatoarea situatie : copilul (fiica) primeste pensie alimentara de la tata pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani ( instanta asa a hotarat).
Daca ea se casatoreste si isi continua studiile, mai are dreptul sa primeasca pensie alimentara?

Va multumesc.

Pensia de intretinere este acordata pe perioada continuarii studiilor, starea de nevoie fiind generata de lipsa veniturilor, obtinute dintr- o activitate lucrativa.

Asadar, nu are nicio inraurire asupra obligatiei legale de intretinere casatoria ce ar fi incheiata.

Eu as zice ca depinde, depinde de situatia financiara a sotilor, daca sotul e si el student sau angajat, sotii isi datoreaza intretinere.
Art. 519
Intretinerea se datoreaza in ordinea urmatoare:
a) sotii si fostii soti isi datoreaza intretinere inaintea celorlalti obligati;
De acord. In masura in care sotul o poate intretine, se poate intrerupe pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreþinere Marinesculiviu Marinesculiviu casatoria copilului student poate duce la intreruperea plăţii pensiei de intreţinere prelungite? (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa casatorie neagualex neagualex Buna seara, as fi foarte recunoscator daca imi poate oferi cineva un raspuns la problema pe care o am. Eu primesc pensie alimentara din partea unui parinte, in ... (vezi toată discuția)