avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa casatorie

Buna seara, as fi foarte recunoscator daca imi poate oferi cineva un raspuns la problema pe care o am. Eu primesc pensie alimentara din partea unui parinte, in baza unei hotarari judecatoresti. Mentionez ca sunt major, dar sunt student si nu am inca varsta de 26 de ani. Intrebarea mea este urmatoarea: daca ma casatoresc, dar imi continui studiile si nu am alta sursa de venit, voi primi in continuare pensie alimentara pana la varsta de 26 de ani, sau aceasta va inceta odata ce ma casatoresc? Va multumesc, un raspuns ar fi foarte important pentru mine.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:25, 2 August 2013
Eu zic ca vei primi daca nu ai venituri.
Multumesc mult pentru raspuns, pentru interesul alocat. As aprecia daca as mai primi raspunsuri care sa imi confirme ca din punct de vedere legal voi mai primi pensia alimentara dupa casatorie. Teoretic, si eu consider ca asa este normal, avand in vedere ca sunt student la zi, imi voi continua studiile, nu am avut niciodata probleme la facultate, ba chiar am avut note foarte bune. Datorita faptului ca imi continui studiile, nu pot sa lucrez din lipsa de timp. Nici eu nu vad ce legatura are oficializarea relatiei pe care o am, cu faptul ca nu ar trebui sa primesc in continuare pensia alimentara. Parintele meu ramane in continuare parintele meu, eu raman in continuare student la zi. In hotararea judecatoreasca se mentioneaza ca voi primi aceasta pensie pana la varsta de 26 de ani, cat timp sunt student. Exista vre-o lege prin care sa mi se poate sista pensia datorita casatoriei?
In lege nu e precizat ca nu ati mai beneficia pt ca va casatoriti. Ca parinte as fi in drept la randul meu sa cer sistarea pensiei pt ca sotii isi datoreaza in primul rand intretinere.
Buna ziua, daca imi permiteti o parere, consider ca modificarea sau incetarea pensiei de intretinere poate avea loc in conditiile art. 531 C civ. in sensul ca e posibil ca instanta sa constate ca a intervenit o schimbare in ceea ce priveste nevoia celui ce primeste pensia, in sensul ca acesta din urma mai este finantat/intretinut/sprijinit suplimentar din orice alt motiv, fie el un castig din orice sursa , chiar si din partea sotiei. Eu inteleg ca sotii isi datoreaza in primul rand intretinere adica sotia ii datoreaza intretinere domnului de mai sus dar daca nu este capabila a-i oferi nimic in plus, situatia financiara si implicit nevoia domnului ce primeste pensie de la parintele sau nu se schimba, si prin urmare pensia ramane. In plus nu am sesizat casatoria ca un motiv de neacordare a pensiei de intretinere. :D
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
andreicfr, utilizator
Decat sa disecati atata firul in patru cu aceasta obligatie de intretinere, mai bine incepeti sa intrati pe fagasul normalului prin a construiti o relatie intre dv si tata, viitoarea sotie si viitorul socru. Veti avea mai mult de castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreþinere Marinesculiviu Marinesculiviu casatoria copilului student poate duce la intreruperea plăţii pensiei de intreţinere prelungite? (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Mama studenta killer1986 killer1986 O studenta casatorita poate primi pensie alimentara (vezi toată discuția)