avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama studenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama studenta

O studenta casatorita poate primi pensie alimentara
O persoana casatorita nu mai este in intretinerea familiei de origine.
Sigur ca pesia alimentara se primeste pana la 25 ani in cazul in care persoana urmeaza studiile ca urmare a imposibilitatii de a se intretine. In cazul casatoriei , conform legii in vigoare, sotii isi datoreaza intretinere, deci parintele nu mai poate fi obligat la plata intretinerii.
Sigur ca daca persoana care platea pensia alimentara doreste sa contribuie in continuare la educatia copilului poate sa o faca benevol.
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Fiind casatorita, aceasta nu mai este in intretinerea parintilor, ci a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa casatorie neagualex neagualex Buna seara, as fi foarte recunoscator daca imi poate oferi cineva un raspuns la problema pe care o am. Eu primesc pensie alimentara din partea unui parinte, in ... (vezi toată discuția)
Un caz ciudat - pensia alimentara dienuta2000 dienuta2000 Buna ma numesc Diana si am o prietena foarte buna care are o mare problema si anume sta in concubinaj de 10 ani cu un cetatean italian care are domiciliul in ... (vezi toată discuția)