avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_79

Activitate gabi_79

Am avut un apartament cumparat cu credit ipotecar,in 2012 am fost executat silit,dar pretul de vanzare bineinteles ca nu a acoperit credit si a ramas o restata frumosa.Banca a vandut creditul la recuperari acestea m-au executat(vandut apartamentul),iar pentru restanta am fost vandut la alta firma de recuperari iar cu acestea de la capat.
Am incercat darea in plata,dar un raspuns general al lor este ca nu mai am ce da in plata,ramand in vigoare recuperarea creditului,dobanzi etc.
Ce se mai poate face?Pentru ca la cat imi spun ca am de platit,nu pot concura cu dobanzile lor.
La ce mai pot apela pentru a pune stop acestui calvar?
Va multumesc.
Buna seara,as mai vrea sa va intreb,in cazul executari silite,se poate trece la executare si in perioada de iarna,si in cazul in care sunt executat mai am si o restanta la asociatia de propietari,cu aceasta cum se procedeaza si cam in cit timp o mai pot plati?
Va multumesc
Răspuns la discuția Executare silita
imi cer scuze am incercat sa fiu un pic mai scurt in descriere,eu am cumparat un apartament pe numele meu prin credit ipotecar in craiova,sotia este coplatitorul meu,despre acest apartament vorbeam,in urma descesului parintilor ne-a ramas casa parinteasca undeva la tara,care este singurul loc unde ma pot retrage cu familia dupa executare,la care pina in prezent nu am facut taxa de succesiune,eu intrebam,daca banca poate ridica pretentii la partea mea din acea casa pariteasca.
va multumesc pt intelegere
Răspuns la discuția Executare silita
daca nu deranjez prea mult,pina ajung sa consult un avocat,imi puteti spune mai in detaliu acest sfat al d-vs:
"aţi putea solicita esalonarea în scris şi inregistrat a creditului nu după dorinţa creditorului ci având si dvs. drepturi într-un stat de drept"
firma de recuperari la momentul discutiei,mi-a propus ca aceasta este conditia lor de a plati o rata mult mai mare decit la banca ,adica o rata lunara de 470 e,timp de 11 luni,iar in cea de a 12 luna,toata diferenta sumei pe care o mai aveam de achitat.
A fost situatia financiara proasta la mine,decedindu-mi ambi parinti ,si nu am aceptat acest sistem de rate,nu am semnat cu ei nimic,a trecut un an si jumatate de cind nu le-am mai platit deloc,insa acum are loc executearea silita,prin licitatia ap.care sa tinut pina acum de cel putin 4-5 ori.
va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna seara,am un credit ipotecar pe care nu l-am mai putut plati ,adica ratele,am fost dat la o firma de recuperari la care sunt in prezent la executarea silita,pt ca vroiau inteaga suma de bani in 12 luni,adica fiind vorba de circa 40000e de achitat.Nu am nimic pe numele meu sau al sotiei care este coplatitor,dar in urma decesului parintilor mei a ramas o casa la tara,dar mai am 2 surori si nu am facut taxa de sucesiune,poate ridica banca pretenti pe partea mea din casa daca nu se va face texa de sucesiune?
As dori sa stiu in cazul meu,dupa executarea silita,ce anume riscam,adica ce masuri se pot lua asupra noastra?se poate face si puscarie?
Va multumesc