avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,am un credit ipotecar pe care nu l-am mai putut plati ,adica ratele,am fost dat la o firma de recuperari la care sunt in prezent la executarea silita,pt ca vroiau inteaga suma de bani in 12 luni,adica fiind vorba de circa 40000e de achitat.Nu am nimic pe numele meu sau al sotiei care este coplatitor,dar in urma decesului parintilor mei a ramas o casa la tara,dar mai am 2 surori si nu am facut taxa de sucesiune,poate ridica banca pretenti pe partea mea din casa daca nu se va face texa de sucesiune?
As dori sa stiu in cazul meu,dupa executarea silita,ce anume riscam,adica ce masuri se pot lua asupra noastra?se poate face si puscarie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gabi_79 , utilizator 09:07, 17 Ianuarie 2013
1) "puşcărie" : NU ;
2) veţi fi executaţi din salariu ;
3) şi partea de moştenire arătată, totul până la lichidarea debitului ;
4) puteţi renunţa la moştenire (doar formal în declaraţia notarială, în secret poate vă despăgubesc ceilalţi) ;
5) aţi putea solicita esalonarea în scris şi inregistrat a creditului nu după dorinţa creditorului ci având si dvs. drepturi într-un stat de drept.Aţi putea consulta un avocat pe baza probelor concrete şi specific momentului;
6) depinde ce clauze sunt în contractul de credit : chiar 12 luni obligatoriu ?
Pentru neplata unui credit, care nu se poate executa silit din cauza lipsei bunurilor nu se poate face inchisoare. Acest fapt nu este o infractiune care sa atraga condamnarea la o pedeapsa cu inchisoarea. Daca banca nu are ce sa execute pentru ca debitorul nu are bunuri, e un risc pe care si la asuma la semnarea contractului de credit.
daca nu deranjez prea mult,pina ajung sa consult un avocat,imi puteti spune mai in detaliu acest sfat al d-vs:
"aţi putea solicita esalonarea în scris şi inregistrat a creditului nu după dorinţa creditorului ci având si dvs. drepturi într-un stat de drept"
firma de recuperari la momentul discutiei,mi-a propus ca aceasta este conditia lor de a plati o rata mult mai mare decit la banca ,adica o rata lunara de 470 e,timp de 11 luni,iar in cea de a 12 luna,toata diferenta sumei pe care o mai aveam de achitat.
A fost situatia financiara proasta la mine,decedindu-mi ambi parinti ,si nu am aceptat acest sistem de rate,nu am semnat cu ei nimic,a trecut un an si jumatate de cind nu le-am mai platit deloc,insa acum are loc executearea silita,prin licitatia ap.care sa tinut pina acum de cel putin 4-5 ori.
va multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
gabi_79, utilizator
gabi_79 a scris:

. . . insa acum are loc executearea silita,prin licitatia ap.care sa tinut pina acum de cel putin 4-5 ori.


bună seara,
- în postarea dvs. din Miercuri 16 ian. 2013, ora 13:38, ați arătat că ” Nu am nimic pe numele meu sau al sotiei care este coplatitor,dar in urma decesului parintilor mei a ramas o casa la tara,dar mai am 2 surori si nu am facut taxa de sucesiune,poate ridica banca pretenti pe partea mea din casa daca nu se va face texa de sucesiune?

- în postarea de față veniți cu ceva nou ”. . . insa acum are loc executearea silita,prin licitatia ap.care sa tinut pina acum de cel putin 4-5 ori.”
1) este vorba despre un alt imobil ? Pe al cui nume ? Mai observ că susțineți ”licitația” apartamentului ce ar fi avut deja loc de câteva ori.Atunci se complică situația : dvs. ați fi putut contesta executarea silită, invocând anumite motive pertinente cauzei și scopului dvs., printre care și punctul meu nr.”5) aţi putea solicita esalonarea în scris şi inregistrat a creditului nu după dorinţa creditorului ci având si dvs. drepturi într-un stat de drept.”, probabil ați și uzat de ea . . .
2) de aceea vă spuneam în continuarea pct. meu nr.5, că ”Aţi putea consulta un avocat pe baza probelor concrete şi specific momentului;”
Puteati citi si un pic mai sus,
am un credit ipotecar
, pe asta nu-l mai poate plati, iar imobilul pe care e pusa ipoteca se vinde la licitatie. E drept ca si acest imobil e pe numele utilizatorului, insa nu l-a mai luat in calcul fiind ca si pierdut, banii ducandu-se la banca.
@ Gabi, incercati si dvs sa gasiti client pt apartament, e in interesul si al dvs sa obtineti ceva banuti mai multi pe el pt ca diferenta pe care o veti avea de plata sa fie mai mica.
Puteti sa va intelegeti cu creditorul pt plata sumei ramase sa platiti esalonat cat va ramane de platit.
Daca se va afla de acea casa, functie si de valoarea ei, se poate ajunge la un proces si pt ea, ca in final sa poata executa partea dvs.

Alte discuții în legătură

Executare silita anymicu anymicu Va rog sa ma ajutati in legatura cu evitarea executarii silite pentru un credit de nevoi personale in valoare de 16000 lei, pe care l-am contractat in 2009 la ... (vezi toată discuția)
Datorie credit ipotecar ContSters243801 ContSters243801 in 2007 am cumparat un apartament cu credit ipotecar cu 65000 de euro si am facut o ipoteca de 51000 de mii la banca iar diferenta am platito din economii ... (vezi toată discuția)
Pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate? tripa tripa buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci ... (vezi toată discuția)