avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate onlinemediagrup

Activitate onlinemediagrup

Buna ziua.
M-am lovit de o speta, daca ma puteti ajuta in acest sens.

Firma "X" detine marca inregistrata la OSIM Logo + denumire .
Asociatul firmei X vrea sa deschida o alta firma "Y" impreuna cu un alt asociat 50% - 50%,, firma Y se va folosi de marca deja inregistrata la OSIM pe firma X ( logo si denumire).
Stiti cumva daca firma Y va fi supusa unor taxe sau impozite speciale catre STAT, ANAF sau alte institutii, tinand cont ca se va folosi de marca inregistrata pe firma X?
Va multumesc anticipat.
Pentru o angajata care a lucrat astfel:
1 ianuarie-31 iulie 2017 - la firma 1
1 august - 30 noiembrie - la firma 2 ( a incetat cu art 55 lit B - acordul partilor
30 otombrie 2018 - s-a reangajat la firma 2.
( in perioada 2015 - 2017 a avut continuitate)

Se preconizeaza ca ar naste in luna iunie 2019.

Care sunt Conditii de acordare concediul de maternitate in acest caz?
Indemnizatia i se calculeaza in functie de veniturile realizate in ultimele 6 luni de activitate?
Buna ziua.

Ma puteti ajuta cu sistemul de impozitare valabil acum in 2018 pentru vanzare de imobile, valabil pentru persoane fizice versus persoane Juridice? Ce taxe vor fi platite, impozite pe profit, TVA?
Este vorba de 3-4 case construite in 2018 ce vor fi puse in vanzare in acelasi an calendaristic.

As vrea sa stiu daca este mai rentabil sa le construiesc ca persoana fizica sau SRL .

Multumesc
buna tuturor

sunt noua pe acest forum. am o problema si nu stiu cum sa procedez.

am importat niste produse placate cu argint pentru care nu necesit vreo autorizatie speciala de la ANPC, iar institutia de vamuire mi-a suspendat/confiscat produsele (pe motiv ca sunt din argint pur 925 - fara verificarem doar la prima vedere, vazand ca sunt argintii) in acea zi fara nici o dovada de expertiza din partea unei instituutii agreate pentru aceste obiecte valorease-pretioase, si am primit o amenda pe loc.
Procesul verbal + amenda mi-a fost adusa la cunostinta telefonic de curier,
prin posta in scris le-am primit ieri, dupa 45 de zile de la emiterea lor.

conform Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

Art. 14
(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii;

Art. 26
(3) In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.

INTREBARE: DAT fiind faptul ca am primit procesul verbal si instiintarea de plata pt amenda dupa cele 30 de zile mentionate in lege, duce la anularea-nulitatea procesului verbal??

CF Art. 41 - (2) In caz de anulare sau de constatare a nulitatii procesului-verbal bunurile confiscate, cu exceptia celor a caror detinere sau circulatie este interzisa prin lege, se restituie de indata celui in drept.

INTREBARE: dat fiind ca s-a anulat PV din cauza depasirii de termen mentionat , ar trebui sa mi se restituie produsele?

le-am trimis o contestatie la PV la 5 zile dupa ce mi-au spus telefonic prezenta problema, iar ei mi-au spus ca dosarul este deja depus la judecatorie de 2 saptamani (NU ESTE, am verificat); nu aveau cum sa trimita dosarul fara dovada de primire a PV-ului

INTREBAREA 3: cum sa procedez? trebuie sa inaintez o cerere de chemare in judecata, mentionand toate cele intamplate? cum pot rezolva aceasta situatie? nu am grest cu nimic, nu am importat ceva ilegal, interzis de lege; doar niste cadouri pt craciun.

eu sunt din brasov, insa firma respectiva e din cluj napoca. trebuia sa ma si infatisez la judecata?

multumesc anticipat din suflet pentru lamuriri.