avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate

Pentru o angajata care a lucrat astfel:
1 ianuarie-31 iulie 2017 - la firma 1
1 august - 30 noiembrie - la firma 2 ( a incetat cu art 55 lit B - acordul partilor
30 otombrie 2018 - s-a reangajat la firma 2.
( in perioada 2015 - 2017 a avut continuitate)

Se preconizeaza ca ar naste in luna iunie 2019.

Care sunt Conditii de acordare concediul de maternitate in acest caz?
Indemnizatia i se calculeaza in functie de veniturile realizate in ultimele 6 luni de activitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 7 Noiembrie 2018
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.

In situatia veniturilor din salarii, baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal adina000 adina000 Cum se calculeaza concediul prenatal ? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal 2018 Hurmuzalina Hurmuzalina Buna ziua,am cateva nelamuriri in legatura cu concediu,la cate luni se poate intra in concediu prenatal de drept,eu am acu 6luni,mentionez ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizație maternitate 2019 aplugaru aplugaru Bună seara. Cum se calculează indemnizația pt maternitate in 2019? Vă mulțumesc (vezi toată discuția)