avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Cum se calculeaza concediul prenatal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 9 Octombrie 2018
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.
In situatia veniturilor din salarii, baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal, concediu crestere copil popmanuela206 popmanuela206 Buna ziua! Sunt titulara CMI ( cab stomatologic), deci am venituri din activitati independente, momentan in saptamana 27 de sarcina, data probabila nastere ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Ana Maria Evelina Ana Maria Evelina Suma lunara a concediului de maternitate este media salariului brut pe ultimele 6luni sau exista alt mod de calcul? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediul prenatal Jakob Jakob Buna ziua, Concediul prenatal se calculează la cele 12 luni lucrate necesare pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului? Va multumesc ! (vezi toată discuția)