avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Concediu prenatal, concediu crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Concediu prenatal, concediu crestere copil

Buna ziua! Sunt titulara CMI ( cab stomatologic), deci am venituri din activitati independente, momentan in saptamana 27 de sarcina, data probabila nastere 12.07.2019, cotizez la sanatate din 2015, pot beneficia de concediu prenatal? Cum se calculeaza indemnizatia in cazul meu? Se calculeaza in functie de veniturile pe ultimele 6 luni ? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 18 Aprilie 2019
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.
In situatia veniturilor din salarii, baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Din acest cuantum se retine doar c.a.s.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Ana Maria Evelina Ana Maria Evelina Suma lunara a concediului de maternitate este media salariului brut pe ultimele 6luni sau exista alt mod de calcul? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Prenatal adina000 adina000 Cum se calculeaza concediul prenatal ? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Firica Elena1 Firica Elena1 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum se plătesc cele 126 de zile ce concediu in sarcina!?Angajatorul meu sustine ca pana sa iau indemnizatia de creștere ... (vezi toată discuția)