avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal

Buna ziua,
Concediul prenatal se calculează la cele 12 luni lucrate necesare pentru obținerea indemnizației pentru creșterea copilului?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Jakob , utilizator 20:58, 21 August 2018
Potrivit prevederilor art.10 din OUG nr.158/2005, baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate - pre si postnatal - este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005
Va multumesc pentru răspunsul atat de promt. Nu stiam si imi prinde bine, dar eu ma refeream la altceva. Probabil nu m am exprimat clar. Doream sa stiu daca se considera luni lucrate, cu venit. Deoarece, in momentul de față am vreo 11 luni lucrate din ultimele 24 de luni. Si,daca nu merg încă în prenatal, fac, efectiv, 12 luni lucrate. Doar ca, am deja 36 de saptamani de sarcina si imi este tot mai greu sa muncesc. Voiam să știu dacă se adaugă la timp.
Va multumesc anticipat!
Mulțumesc si pentru primul raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada de concediu de maternitate -prenatal - intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC.
Multumesc mult!
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal patrascu ioana patrascu ioana am si eu o rugaminte cat se mai plateste un postnatal si cum se calculeaza multumesc=D> (vezi toată discuția)
Prenatal adina000 adina000 Cum se calculeaza concediul prenatal ? (vezi toată discuția)
Concediu maternal Stylosaxz Stylosaxz Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am întrat astăzi în concediu prenatal. Am lucrate lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. Știu ca se ... (vezi toată discuția)