avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternal

Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am întrat astăzi în concediu prenatal. Am lucrate lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. Știu ca se calculează ultimele 6 luni. Am o pauza de 3 luni în care nu am lucrat. Și anume octombrie, noiembrie și decembrie. Pt bani se calculează lunile august, septembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie sau ies cu 0 lei pe cele 3 luni nelucrate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Stylosaxz , utilizator 12:47, 1 Mai 2019
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.
In situatia veniturilor din salarii, baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

In speta, se calculează lunile august, septembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie .
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Alexandra Marian Alexandra Marian Cum se calculeaza prenatalul?....eu sunt angajata din august si am intrat in prenatal de pe 1 ianuarie, iar data nașterii ar fi pe 8 martie..cam cați bani ar ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizație de medical? VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna Am un concediu medical cu boala obisnuita pentru aprilie. In ultiumele 12 luni am avut o intrerupere de 3 luni( lunile noiembrie, octombrie si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical MariaMary89 MariaMary89 Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)