avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Cum se calculeaza prenatalul?....eu sunt angajata din august si am intrat in prenatal de pe 1 ianuarie, iar data nașterii ar fi pe 8 martie..cam cați bani ar trebui sa iau pe luna lui ianuarie?
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Alexandra Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 4 Februarie 2018
Se ia in calcul veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Eu am contractul de munca de pe data de 5 septembrie, de pe 1 ianuarie am intrat in prenatal, salariul l - am avut de 1450 brut, acum am obs. ca s a mărit, întrebarea mea este, daca ma puteri ajuta cu socotitul, cat bani trebuie sa iau pe luna lui ianuarie, eu o sa ma duc luni la locul de munca sa ii iau, dar vreau sa fiu informata, sa nu am surprize. Mulțumesc mult pentru timpul acordat.
Ar trebui sa ne postati salariile din perioada iulie - decembrie 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate IOANA_81 IOANA_81 in ianuarie 2018 am intrat in concediu prenatal, indemnizatie de maternitate, cele 126 de zile, am citit ca se determină ca medie a veniturilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Salariu in prenatal Lidua Lidua Daca am salariu in mana de 1165 lei. / luna De ce pe prenatal iau 900 lei? (vezi toată discuția)
Buna ziua, incepand din decembrie 2020 am fost in concediu de ... Laviniaanastasia Laviniaanastasia Buna ziua, Incepand din decembrie 2020 am fost in concediu de risc maternal, iar pe 7 mai am intrat in concediu prenatal, intrebarea mea este cum imi va fi ... (vezi toată discuția)