Cum se calculeaza prenatalul?....eu sunt angajata din august si am intrat in prenatal de pe 1 ianuarie, iar data nașterii ar fi pe 8 martie..cam cați bani ar trebui sa iau pe luna lui ianuarie?
Se ia in calcul veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Eu am contractul de munca de pe data de 5 septembrie, de pe 1 ianuarie am intrat in prenatal, salariul l - am avut de 1450 brut, acum am obs. ca s a mărit, întrebarea mea este, daca ma puteri ajuta cu socotitul, cat bani trebuie sa iau pe luna lui ianuarie, eu o sa ma duc luni la locul de munca sa ii iau, dar vreau sa fiu informata, sa nu am surprize. Mulțumesc mult pentru timpul acordat.