avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii postnatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

postnatal

am si eu o rugaminte cat se mai plateste un postnatal si cum se calculeaza multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 03:08, 17 Aprilie 2010
600lei ssau 85% din salariu
Concediul de maternitate (postnatal si prenatal) se acorda pe o perioada de 126 de zile calendaristice.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.

OUG 158/2005-Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii
crisv a scris:

600lei ssau 85% din salariu

X-( Iar pe campiile patriei!
Nu cunoasteti diferenta dintre " indemnizatia de maternitate " OUG 158/2005 Cap. 4 (63 zile inainte de a naste se numesc concediu prenatal=sarcina //63 zile dupa nastere se numesc, concediu postnatal = lauzie) si indemnizatia pentru cresterea copilului OUG 148/2005!!
Valeu imi este rau !!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate yildiz yildiz sunt insarcinata in 16 sapt educatoare, vechime 9 ani, grad did 2 si as dori sa stiu cand pot sa imi iau concediu prenatal, care sunt formalitatile, si care ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Dedea24 Dedea24 Cand o sa intru in prenatal? am 5 luni si 2 saptamani as vrea sa intru in decembrie pe 26 in prenatal nasc in martie pe 20 ?cele 126 de zile pt concediu ... (vezi toată discuția)
Prenatal 2009 macovei nicoleta macovei nicoleta as dori sa stiu daca prenatalul este considerat vechime? in cazul in care fac un an de munca pe 9 februarie 2010 as putea sa intru in prenatal in luna ... (vezi toată discuția)