Sunt angajat al unei companii cu peste 500 de angajati de circa 1 an si 3 luni . Aceasta companie nu se comporta tocmai legal si moral cu angajati sai din diferite motive . Nu am sa stu sa enumar toate neregulile existente si doar pe cele ce ma au in cauza pe mine ca si angajat .
De circa doua luni mi se cere insistent demisia din functie de catre directorul de departament motivele invocate fiind neindeplinirea sarcinilor de servici ( neadaptarea la cerinte ) lipsa de initiativa , comportament etc. lucruri neadevarate din punctul meu de vedere si credetima sunt cat se poate de obiectiv . Motivul real ce a dus la aceasta situatie este datorat obiectiilor mele cu referire la programul de lucru scrise intr-un raport disciplinar ce nu a mai ajuns la resursele umane . Tema raportului era intarzieri repetate la programul de lucru . Tot ce eu am facut este sa prezint articolele de lege ce imi sunt incalcate respectiv art. 112 / 113 / 114 referitoare la orele suplimentare . Mentionez ca pana la aceea data efectuam un numar mediu de 100 de ore suplimentare lunar ( cca 12 ore pe zi - 6 zile /7 ) orele platite dar dandu ti de inteles ca daca nu respecti programul vei fi concediat .
Conducerea a hotarat sa mi se acorde programul normal respectiv 8/ zi dar sunt presat zilnic sa mi dau demisia . Am cerut sa fiu dat afara dar nu vor lucru acesta tot ce vor e ca eu sa imi prezint demisia ( lucru neacceptat de catre mine ca si angajat fiind hotarat sa atac in instanta orice hartie imi este desemnata si nu contine adevaruri fondate )
Mai mentionez ca in cim am stimulat program de lucru inegal (ce inseamna acesta ?) (6,30 - 14,30) iar la tura de noapte ma obliga sa plec la ora 2.30 cererile mele ulterioare la decalarea orelor de lucru in conditii normale , respectiv in a putea sa plec acasa in conditii normale (la aceea ora neavand transport ) nu au fost loate in seama .
Ultima amenintare este ca voi fi restructurat sau mi se va face o evaluare profesionala lucru cu care am fost perfect de acord .
Ce e de facut in cazul de fata ?
va multumesc anterior pentru raspunsurile aferente