avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la locul de munca

buna seara .

Sunt angajat al unei companii cu peste 500 de angajati de circa 1 an si 3 luni . Aceasta companie nu se comporta tocmai legal si moral cu angajati sai din diferite motive . Nu am sa stu sa enumar toate neregulile existente si doar pe cele ce ma au in cauza pe mine ca si angajat .

De circa doua luni mi se cere insistent demisia din functie de catre directorul de departament motivele invocate fiind neindeplinirea sarcinilor de servici ( neadaptarea la cerinte ) lipsa de initiativa , comportament etc. lucruri neadevarate din punctul meu de vedere si credetima sunt cat se poate de obiectiv . Motivul real ce a dus la aceasta situatie este datorat obiectiilor mele cu referire la programul de lucru scrise intr-un raport disciplinar ce nu a mai ajuns la resursele umane . Tema raportului era intarzieri repetate la programul de lucru . Tot ce eu am facut este sa prezint articolele de lege ce imi sunt incalcate respectiv art. 112 / 113 / 114 referitoare la orele suplimentare . Mentionez ca pana la aceea data efectuam un numar mediu de 100 de ore suplimentare lunar ( cca 12 ore pe zi - 6 zile /7 ) orele platite dar dandu ti de inteles ca daca nu respecti programul vei fi concediat .

Conducerea a hotarat sa mi se acorde programul normal respectiv 8/ zi dar sunt presat zilnic sa mi dau demisia . Am cerut sa fiu dat afara dar nu vor lucru acesta tot ce vor e ca eu sa imi prezint demisia ( lucru neacceptat de catre mine ca si angajat fiind hotarat sa atac in instanta orice hartie imi este desemnata si nu contine adevaruri fondate )

Mai mentionez ca in cim am stimulat program de lucru inegal (ce inseamna acesta ?) (6,30 - 14,30) iar la tura de noapte ma obliga sa plec la ora 2.30 cererile mele ulterioare la decalarea orelor de lucru in conditii normale , respectiv in a putea sa plec acasa in conditii normale (la aceea ora neavand transport ) nu au fost loate in seama .

Ultima amenintare este ca voi fi restructurat sau mi se va face o evaluare profesionala lucru cu care am fost perfect de acord .

Ce e de facut in cazul de fata ?

va multumesc anterior pentru raspunsurile aferente
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
lucianbogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:16, 13 Ianuarie 2013
La locul dvs. de munca sunt niste probleme si acestea la randul lor genereaza altele.
Din ceea ce mentionati dvs. sunt incalcari ale codului Muncii pe care le puteti folosi in instanta.

Demisia este considerat un act unilateral de vointa al dvs. prin care solicitati incetarea contractului individual de munca.

In acest moment puteti sa solicitati resprctarea drepturilor dvs. potrivit Codului Muncii si Regulamentului Intern.

Daca vi se desface contractul de munca urmarea a desfiintarii locului de munca sau pe motiv de necorespundere profesionala puteti contesta decizia in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidarea la zi in lipsa fisei postului abedsafet abedsafet Buna ziua , Lucrez de aproape doi ani intr-o companie, fiind angajat pe o functie de conducere. Compania are peste 300 de angajati iar volumul de munca este ... (vezi toată discuția)
Program de lucru GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, sunt economist la o societate de confectii. Am program normal in contractul de munca (8 ore). Seful meu ne tine pe toti de la birouri pana seara ... (vezi toată discuția)
Taierea zilelor de concediu csabaiambor csabaiambor Lucrez in 4 scimburi dupa cum urmeaza sch.3 L-V de la 22,00-6,30 S-D liber sch2 L-V de la 14,00-22,30 S-D liber sch1 L-V de la 6,30-14,30 S-D de la ... (vezi toată discuția)